Şanlıurfa İş Kurumu ile ŞUTSO maaşlı kursiyer arıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve Şanlıurfa İş Kurumu İl Müdürlüğü işsiz gençlere iş imkanı sağlamak için maaşlı kursiyer arıyor. İşsizlikt

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve Şanlıurfa İş Kurumu İl Müdürlüğü işsiz gençlere iş imkanı sağlamak için maaşlı kursiyer arıyor. İşsizlikten dert yananlar için önemli bir fırsat sunan kurslardan bayanlar ve erkeklerin faydalanacağı gibi ilkokul mezunu olanların bile istifade etmesi bekleniyor.

Günlük 15 TL yevmiyenin verileceği kurslar için müracaatların Şanlıurfa İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne en geç 12 Kasım Cuma gününe kadar yapılması gerekiyor. Toplam 325 kişiye verilecek kurslardan bugüne kadar 75 işsizin yararlandığını söyleyen ŞUTSO Başkanvekili Osman Baysal, kursları tamamlayanlara geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın da katıldığı törenle sertifikalarının verildiğini belirtti. Baysal, kurslardan faydalanan ve sertifikasını alan 15 kursiyerin işini kurduğunu aktaran ŞUTSO Başkanvekili Osman Baysal, girişimcilik kursu için ŞUTSO, İş-Kur ve KOSGEB ile ortaklaşa protokol imzaladıklarını hatırlattı.

ŞUTSO Başkanvekili Osman Baysal'la ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında konuşan Şanlıurfa İş Kur İl Müdürü Necdet Karasevda kursiyerlere günlük 15 TL yevmiye verileceğini söyledi. İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, kursların sonunda iş kuracak işsizlere KOSGEB'in 7 bin lira hibe ayrıca 2 yıl ödemesiz 70 bin TL kredi vereceğini ifade etti. Kursların 25'li gruplar halinde devam ettiğini aktaran İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, bayramda sonra başlayacak 25'li grubun kurslarına başlaması için 12 Kasım Cuma gününe kadar müracaatların yapılması gerektiğini vurguladı.