Polatlı Belediyesi İŞKUR aracılığıyla personel alacak

Ankara Polatlı Belediyesi, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışmak üzere 50 personel alacak.

Polatlı Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu

Ankara Polatlı Belediyesi, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışmak üzere 50 personel alacak.

Polatlı Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) protokolü imzalandı. Protokol gereği, Belediye Fen İşleri, Park ve Bahçeler müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 50 personel alınacak.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, açıklamasında, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) Projesi kapsamında ücret ve sigortaları İŞKUR tarafından ödenmek üzere belediye bünyesinde çalışmak isteyenlerin 23 Kasım tarihinde yapılacak olan kura çekim tarihine kadar Belediye Beyaz Masaya gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Çelik, "Daha önce İŞKUR'la yaptığımız protokolle 15 Mayıs-15 Temmuz tarihleri arasında 3 ay süreyle 34 personel istihdam edilmişti. Şimdi yine aynı fırsat doğdu. Belediyemiz bünyesinde 1 ay süreyle, 1-31 Aralık tarihleri arasında bir aylığına belediyemizde istihdam edilecek. Söz konusu işçilerin SSK primleri ve alacakları asgari ücretten İŞKUR tarafından karşılanacak. Belediyemizde istihdam edilecek 50 kişi için 23 Kasım tarihinde İŞKUR temsilcilerinin huzurunda Kaşgarlı Mahmut Mahalle Konağı'nda kura çekimi yapılacak. Sayı 50'nin altında olursa başvuranlar işbaşı yapacak. İŞKUR'a kaydı bulunanlar bu imkandan yararlanabilecekler. Kaydı olmayanlar ise Belediye Beyaz Masa Birimi'ne başvurduklarında biz İŞKUR'a kayıtlarını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

İŞKUR projesi kapsamında belediyede istihdam edilecek personelin, 18 yaşını bitirmiş olması gerektiğini belirten Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, "İŞKUR'un düzenlediği mesleki eğitim kurslarına katılmamış olmak, herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışıyor olmaması, çalışılmasa da pirim yatırılmıyor ve kuruma kayıtlı işsiz olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.