Gündoğdu Koleji Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarının büyükelçilerini ağırladı

Adana Gündoğdu Koleji, Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarının büyükelçilerini konuk ederek üç kıtayı birleştirdi.

Okul, Amerika kıtasından ABD'nin e

Adana Gündoğdu Koleji, Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarının büyükelçilerini konuk ederek üç kıtayı birleştirdi.

Okul, Amerika kıtasından ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve Avrupa kıtasından Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'tan sonra Asya kıtasından Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae'yü ağırladı.

Asya'nın parlayan yıldızı olan Güney Kore Büyükelçisi öğrencilerin başarısı ve okulun şartlarını yakından görerek, "Türkiye'de eğitim çok ileride. Gerçekten kutluyorum. Dünya'nın gelişen ülkeleri arasında olan Türkiye bunu eğitimde de kanıtlıyor." dedi.

Öğretmenler ve öğrenci meclisi üyelerinin çiçeklerle kapıda karşıladığı Büyükelçi'ye Bayraklı salonda okulu tanıtan sunum yapıldı. Büyükelçi Jae Hyun Bae, sunumun ardından okulu gezdi. Öğrencilerle sohbet edip sorular da soran Güney Kore Büyükelçisi Bae, Gündoğdu Koleji'nin fiziki ortamı, kullandığı teknoloji, sınıflarının rahatlığı en önemlisi öğrencilerin bu denli özgüvenli, mutlu ve başarılı olmasını çok beğendiğini söyledi.

Güney Kore Büyükelçisi Bae, "Böyle güzel ve başarılı bir okulda öğrencilerle sohbet etmek ve burada bulunmak çok güzel. Bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Türk halkının misafirperverliğini Adana'da da gördük." diye konuştu. Öğrenci Meclisi Başkanı Endam Kanlı ve üyeler konuklarına üzerinde Gündoğdu Koleji yazan tişört ve çeşitli hediyeler takdim etti. Liseler Müdürü Hakan Gediktaş da okullarında eğitim gören Güney Koreli öğrencileri olduğunu söyledi.

Gündoğdu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gündoğdu, Güney Kore Büyükelçisi Jae Hyun Bae ve misafirlerine bu önemli ziyaretleri için teşekkür etti. Öğrencilerine en iyi şartlarda ve en yeni teknolojilerle eğitim vermek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizen Yunus Gündoğdu, "Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Gökhan Gündoğdu, teknoloji ve yenilikleri yakından takip edip çocuklarımıza kazandırır. Bu okulun öğrencileri başarılı ve mutludur. Bunu başarmak çok güzel ve gurur verici." şeklinde konuştu.