Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul'da da saygıyla anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Taksim Meydanı'nda düzenlenen törende saygıyla anıldı. ki törende 2

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Taksim Meydanı'nda düzenlenen törende saygıyla anıldı. ki törende 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu arada, törenin ardından slogan atan 2 kişi gözaltına alındı.

Taksim Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene; Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Cumhuriyet Anıtı'na çelenkler konuldu. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalması ve bayrağın yarıya indirilmesiyle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Devlet Bakanı Egemen Bağış, anıt özel defterini imzaladı.

Bu arada, törenin bitmesinin ardından PKK aleyhine slogan atan bir kişi ile slogan atmaya çalışan başka bir şahıs gözaltına alındı. Şahıslar araca bindirilerek polis merkezine götürüldü.

Öte yandan, Boğaziçi Köprüsü'nde de sürücüler saat 09.05'de araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. İstanbul'un cadde ve sokaklarında da araçlarını durduran sürücüler ve yayalar saygı duruşunda bulundu.