Ağca'nın TV'ye çıkarılmasına sert tepki

Fatih Altaylı, Mehmet Ali Ağca'nın tv'ye çıkarılmasına ateş püskürdü.

Ağca'nın TV'ye çıkarılmasına sert tepki
Mehmet Ali Ağca hapisten yeni çıkmıştı. Peşinde bir medya ordusuyla geziyor, “kötü şöhretine” şöhret katıyordu. “Röportaj için 2 milyon dolar isterim” diyordu.

Kendini “katil” değil “star” zannediyordu. İşin cılkı çıkmak üzereyken, biz Habertürk olarak bir karar aldık ve açıkladık. “Biz, bir gazeteci katilini ve Papa’yı vurarak Türkiye’nin dünyadaki algısını kirletmiş bir adamı izlemeyeceğiz. Hakkında haber yapmayacağız” dedik ve hem gazetede, hem televizyonda yayınları kestik.

Medyamız da bu anı bekliyormuş herhalde ki, aklı başında herkes Ağca’yla ilgilenmeyi bıraktı ve Ağca unutuldu gitti. “Suç üzerinden” zengin olma hayalleri de suya düştü. Şimdi TRT, Ağca’yı çukurundan çıkarıp ekranlara taşıma, yeniden “popülerleştirme” kararı almış. Nedeni meçhul. 2 milyon dolar verdiler mi, verecekler mi bilmiyoruz. Ama bırakın 2 milyon doları “beş para verilmeyecek” birini, sanki yaptıkları marifetmiş gibi televizyona çıkarıp konuşturmanın, bir televizyonun hele hele devlet televizyonunun işi olduğunu hiç zannetmiyorum.

TRT’nin bu işi niye yaptığını, niye yapmak istediğini de anlamıyorum. Yayıncılık bazen çok ucuzlatılabilir. Bunu çok gördük. Ama bunun devlet eliyle yapılması “rezalettir”.

Fatih ALTAYLI / HABERTÜRK