Bursa Modern Bir Spor Tesisine Daha Kavuşuyor

Bursa'da amatör kulüpler modern bir spor tesisine daha kavuşuyor.

Bursa Modern Bir Spor Tesisine Daha Kavuşuyor
Atıcılar'a yapılacak spor kompleksinin temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, temele ilk harcı birlikte attı. Spor kompleksi bir buçuk yıl içinde bitirilecek.
Başkan Altepe, Atatürk'ün ölümünün 72'inci yıl dönümünde temeli atılan tesisin, onun yolunu izlemenin bir şekli olduğunu ifade etti. Altepe, "Türkiye'nin en önemli amatör spor tesisi burası olacak, artık burası bir yandan eğitim vadisi, bir yandan da spor vadisi olmuş oluyor. Burası Bursa'mızın da en prestijli yeri olacak" dedi.
Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, herkesin hak ettiği bir tesise kavuşulacağını söyleyerek, "Burada daha önce toprak sahada mücadele eden arkadaşlarımız var. Bursa bugün bir hayali gerçekleştiriyor" diye konuştu.
Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, spor tesislerine yaptığı yatırımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Temel atma töreninin ardından vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe'ye ilköğretim öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Çocuklar ellerindeki şapkaları Altepe'ye imzalatmak için bir birleriyle yarıştı.
Atıcılar Spor Kompleksi 61 bin metre kareden oluşacak. 3 katlı idari binası bulunacak tesiste, 3 adet suni çim saha, 3 soyunma odasının yanı sıra, 230 metre atletizm koşu pisti, 1300 metre kare idman sahası, 1400 metre çevre koşu parkuru, 3 adet portatif seyirci platformu, 450 araç kapasiteli otopark bulunacak.