Atatürk ölüm yıldönümünde Muğla'da da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde Muğla'da törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene protokol

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde Muğla'da törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene protokol üyeleri, daire müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okullar ve askeri birlikler katıldı. Anıta çelenklerin koyulmasından sonra saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okunarak Türk bayrağıgönderde yarıya indirildi.

Anıt şeref defterini imzalayan Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, şunları yazdı: "Kurduğunuz cumhuriyete, cumhuriyetin kurumlarına ve tüm kazanımlarıyla ilke ve inkılâplarına sahip çıkmanın azmi ve kararlılığı içinde, saygıyla huzurunuzdayız. Milletimizin tüm bireyleriyle tek vücut olarak, ülkemizi gösterdiğiniz hedeflere taşıyabilmek için fikirlerinizin ışığında, gösterdiğiniz aydınlık yolda ilerliyoruz. Milletçe emanetlerinize sahip çıkmanın huzuru içinde, fikirlerinize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunun bilinciyle birlik ve beraberliğimizi koruyarak görevimizin başındayız. Sizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz."

Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ndeki anma programında ise İstanbul Bilim Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, "Yabancıların Gözüyle Atatürk" konulu bir konferans verdi. Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendiren öğretmen ve öğrenci korosu büyük beğeni toplarken bayan öğretmenlerin seslendirdiği türküler de coşkuyla alkışlandı. Törenin ardından Vali Vekili Kurt, Belediye Başkanı Osman Gürün ve diğer yetkililerce programı başarıyla sunan öğretmen ve öğrenciler, sahnede elleri sıkılarak kutlandı.

Muğla'da ayrıca ''Atatürk'e Saygı Gençlik 18. Yol Koşusu'' düzenlendi. Bayanlar 6 bin metre koşusu Uğur Mumcu Bulvarı'ndan, erkekler 8 bin 500 metre koşusu ise Muğla Üniversitesi kampüs giriş kapısından başlarken ikisi de Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. 6 bin metre bayanlarda Ümmü Kiraz birinci, Yasemin Erdoğan ikinci e Zekiye Çelik üçüncü, 8 bin 500 metre erkeklerde Hakan Duvar birinci, Mahmut Uruşlu ikinci, Aytekin Sani üçüncü oldu. Veteran kategorisinde ise Abdullah Yavuz birinciliği, İbrahim Şimşek ikinciliği ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Yaşar Anter üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenler, ödüllerini Vali Yardımcısı Kurt, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun'un elinden aldı. İlk üçe girenlere para, ilk 10'a girenlere madalya verildi. Yarışlara toplam 246 kişi katıldı.