Aralık İlçesi Yeni İtfaiye Binası Törenle Açıldı

Iğdır'ın Aralık İlçe Belediyesi'nin yeni itfaiye binası düzenlenen törenle açılırken, hibe edilmiş araçların da tanıtımını yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasa ardından, Kafkas oyunu gösteri ile başlayan açılış törenine; Iğdır Valisi Amir Çiçek, Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Belediye Başkanı Hanım Turan ve kurum müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Açıl töreninde konuşma yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, toplumun hizmeti için açılan birimlerin öneminin büyük olduğunu söyledi. Çiçek; "İtfaiye birimi; yangın, doğal afetlerde çok büyük rol üstlenmekte olduğu bilinmektedir. Bunu için itfaya, acil yardım ve il afet gibi birimlerin denetiminde ihmale asla yer verilmelidir. Bunun için bu birimlerin sürekli eğitimlere tabi tutulması ve tatbikat yapması gerekmektedir. Bir afet durumunda, olay yerine ne kadar erken gidilirse, o kadar yaşam kurtarma ve olaya en
az hasar ile kurtarma şansını yakalanmış olunur. Bu birimler insan odaklı birimlerdir. Burada 24 saat çalışacak arkadaşlarımızın yine de hiçbir felaket ile karşılaşmamalarını diliyor, şimdiden kolay gelsin diyorum" dedi.
Belediye Başkanı Hanım Turan ise, çalışmaz halde olan itfaiye aracını, vidanjörü ve diğer atıl durumdaki araçlarımızı tamir ederek faal duruma getirdiklerini kaydetti. Turan "Bugün hizmete açacağımız itfaiye birimi önemli bir ihtiyacı giderecektir. Günün 24 saati hizmet veren itfaiye hizmetleri kış ayları donma tehlikesi yüzünden araç zaman zaman çalışmaz durumda kalıyordu. İnşallah bundan sonra bu sorun kalkmış olacak. Aynı zamanda itfaiye personeline daha rahat bir çalışma ortamı sağlayacak ve daha çok
ciddiyet kazandıracak. Ben tüm bu hizmetleri yaparken bizlerden yardımlarını esirgemeyen başta, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, ilimiz milletvekiline, valimize, il başkanımıza, il ve ilçemizdeki kurum amirlerine, belediyemizin cefakar personeline emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkür ederim. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerin devletimize, milletimize ve ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni eder katılımlarınızdan dolayı saygılarımı sunarım " diye konuştu.