Ak Parti Muğla Milletvekili Nil Hıdır Çiftçinin Domates Güvesi Sorununa El Attı

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Datça, Köyceğiz, Dalaman, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde çiftçileri mağdur ettiğini öğrendiği domates güvesi sorunuyla ilgili olarak çiftçilerin bilgilendirilmesini sağlıyor

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Datça, Köyceğiz, Dalaman, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde çiftçileri mağdur ettiğini öğrendiği domates güvesi sorunuyla ilgili olarak çiftçilerin bilgilendirilmesini sağlıyor.
Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır seçim bölgesi Muğla'da yaptığı ziyaretlerde, çiftçilerin tarla ve örtü altı domatesi ile diğer sebzelerine zarar veren güve parazitiyle ilgili şikayetleri dinlemişti. Çiftçinin mağduriyeti ve ürün zararının giderilmesi için hareket geçen milletvekili Nil Hıdır, konuyu Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile İzmir-Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne iletti.
Yapılan görüşmelerde Akdeniz Sahillerindeki ürünleri 2 yıldır kurutan güvenin tamamen önlenmesi için ilaç çalışmalarının ve denemelerin devam etmesi nedeniyle, kültürel önlemler ve diğer mücadele önlemleri hakkında üreticilere eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Konuyla ilgili olarak Tarım Bakanlığının talimatıyla yarın Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda saat 10.00 da, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından üreticilere domates güvesi hakkında eğitim verileceği öğrenildi.