"Adana zengin günlerine dönüşün sinyallerini verdi"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, 4-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Adana Tarım 2010 Fuarı'nın yurtiçi ve yurtdışından

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, 4-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Adana Tarım 2010 Fuarı'nın yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılar bakımından olağanüstü bir görüntü oluşturduğunu söyledi.

Adana'nın, zengin günlerine dönüşün sinyallerini verdiğini vurgulayan Baş, "Tarımın doğduğu bu topraklarda düzenlenen fuarımıza gösterilen ilgi, Adana'nın ekonomik potansiyelinin algılanması açısından önemli bir gösterge olmuştur. Katılımcı firmaların yoğun ilgisinden dolayı fuarda ilk kez ek holün devreye sokulmuş olması da, tarımın bölge ekonomisindeki önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir." diye konuştu.

Şaban Baş, Adana Tarım 2010 Fuarı'nda yaşanan katılımcı ve ziyaretçi yoğunluğunun, Adana'nın 1960'lı yıllardaki "Güçlü ekonomiye sahip kent" imajını anımsattığını bildirdi. Şaban Baş, fuara, yurtdışından Suriye, İran, Irak, Lübnan, İsrail, Mısır, Gana, Ürdün, Yunanistan, Makedonya, Rusya, Bulgaristan, Tahran-İran, Tiflis-Gürcistan Bosna Hersek ve KKTC'den, yurtiçinden de başta Ankara, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun olmak üzere bir çok bölgeden gerek firma gerekse ziyaretçi bazında katılım sağlandığına işaret etti.

Baş, "Tarım Fuarı, Adana'nın yıllardır özlemini çektiği yoğunluğa sahne oldu. Bir başka ifadeyle fuar günleri süresince Adana tarımla özdeşleşti. Çünkü tarım ilk kez Çukurova topraklarında doğmuştur ve halen de Türk tarımının kalbi bölgemizde atmaktadır. Adana'nın, Tarım 2010 Fuarı ile geçmişteki zengin günlerine geri dönüşünün en önemli sinyallerini verdiğine inanıyorum. Dört günlük süreçte, tarımsal mekanizasyon, hayvancılık ve ekipmanları, bitkisel üretim, bahçe ekipmanları, danışmanlık, finans ile ilgili sivil toplum kuruluşları kapalı, ülkenin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı traktör ve biçerdöver firmaları da açık alanda ürünlerini sergiledi. Adana'yı tarımın buluşma noktası haline getiren organizasyona gösterilen ilgi, Çukurova Fuarcılık A.Ş. olarak bizleri bazı önlemler almaya itti. Çünkü fuara gösterilen yoğun ilginin bir sonucu olarak Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimizin faaliyete geçmesinden bu yana ilk kez Tarım Fuarımız'da ek hol düzenlenmek durumunda kalınmış, buna rağmen stant açmak isteyen katılımcıların bir bölümü yine de organizasyonda yer alabilme imkanı bulamamıştır. ÇUFAŞ olarak, ikinci holün yapılması için gerekli koşulların oluştuğu noktasında birleştik ve en kısa sürede bu eksikliği giderip, Adana'nın gerçek anlamda bölgemizin fuar merkezi haline dönüşmesini sağlayacağız." ifadesini kullandı.