Trabzon İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı

Trabzon İl Genel Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türkiye Grubu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın katılımıyla yapıldı

Trabzon İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı
Trabzon İl Genel Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türkiye Grubu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın katılımıyla yapıldı.
Toplantıda konuşan Trabzon Milletvekili Kemalletin Göktaş, Trabzon'un yarın önemli bir uluslararası toplantıya ev sahipliği yapacağını belirterek "Türkiye'nin öncülüğünde kurulan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin 36. Genel Kurulu ile TUSKON ile beraber organize ettiğimiz Karadeniz İş Formunu Trabzon'da gerçekleştireceğiz" dedi.
Göktaş, KEİPA'nın üzerinde durduğu iki somut proje olduğunu kaydederek "Bunlar, tüm Karadeniz Bölgesi'ni dolaşacak otoyol projesi ile limanların yük ve yolcu taşımacılığında çok daha etkin kullanılmasını hedefleyen deniz otoyolları projesidir. Büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim ki bu iki projede de Türkiye yeni inşa ettiği Karadeniz yolları ve limanlarının durumu itibariyle öncü bir konumdadır. Avrupa Birliği de bu projelere büyük önem vermektedir. KEİPA, Türkiye'de hükümetimizin döneminde uygulanan ve meyveleri yavaş yavaş görülmeye başlayan komşuları ile '0' sorunlu politika yaklaşımı çenesinde komşu ülkelerle ilişkilerin gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur. Unutulmamalıdır ki aralarındaki tüm savaş ve çatışmalara rağmen bölge üyesi Rusya, Gürcistan, Romanya, Azerbaycan, Ermenistan, Arnavutluk ve Yunanistan gibi ülkelerin parlamenterlerinin ve bürokratlarının bir araya gelip müzakerelerde bulundukları yegane çatı Karadeniz Ekonomik İşbirliği çatısıdır. Rusya, Sırbistan ve Arnavutluk ile vizelerin kaldırılmasında, Yunanistan ile ilişkilerin bugünkü düzeye gelmesinde, Ermenistan ile sorunların çözümü yolunda ilerlemeler kaydedilmesinde KEİPA çerçevesinde yaptığımız diyalogların çok olumlu katkılar sağladığını düşünüyorum. Vizelerin kaldırılması ve Kafkaslar'daki sorunların önümüzdeki dönemde çözülmesi ile KEİPA çok daha aktif bir konuma gelecektir. Bunun emareleri görülmeye başlamıştır. " diye konuştu.
Çarşamba günü yapılacak olan toplantıya da değinen Göktaş, "Çarşamba günü 36.'sını yapacağımız Genel Kurul çalışmalarında Genel Müzakere konusu olarak 'Bölgesel ve Uluslararası İşbirliğinin Temeli olarak Kültürler ve Medeniyetler Arası Diyalogda Parlamentolarn Rolü' konusunu ele alacağız. Yüzden fazla yabancı, 300'den fazla yerli iş adamını Trabzon'da misafir edeceğiz. 12 ülkeden milletvekillerini ve İşadamlarını bir araya getiren böyle bir çalışma ilk kez Trabzon'da yapılacak" şeklinde konuştu.