'Öncü Kadınlarımız' Karma Resim Sergisi Açıldı

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, sanatçı Ülkü Cılızoğlu'nun küratörlüğünü yaptığı ''Öncü Kadınlarımız" konulu karma resim sergisine ev sahipliği yaptı.

''Öncü Kadınlarımız" konulu karma resim sergisi, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde beğeniye sunuldu. Sanatçı Ülkü Cılızoğlu'nun küratörlüğünü yaptığı serginin açılış törenine sergide eseri bulunan çok sayıda sanatçı, SGH ISG CEO'su Gökhan Buğday ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Cılızoğlu, "Öncü Kadınlarımız adlı sergimiz, öncü kadınları çizerken 40 sanatçımız katıldı. Ben küratörlügünü yaptım. 40 Sanatçının bana verdiği destekle ortaya çıkıyor sergi ve çok takdir görüyor, ilgi görüyor. Herkese Türkiye'deki kadınlarımızı anlatmak istedim. Sadece Türkiye'yi değil bütün dünyayı anlatmak isteyen sergimin amacı bu" diye konuştu.
Cılızoğlu, daha sonra beraberindeki sanatçılar ve davetliler ile birlikte sergiye gezdi. Sergide resmedilen öncü kadınlar arasında Satı Kadın, Sabiha Gökçen, Nene Hatun, Afife Jale, Türkan Şoray, Halide Edip Adıvar gibi bir çok sanatçı ve yazarın isimleri yer alıyor.
Açılış ve konuşmalarına ardından verilen kokteylle süren sergi, 25 Kasım 2010 tarihine kadar gezilebilecek.