'Kızılay Haftası' Kutlamaları

Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, derneğin 142 yıllık kurumsal kimliği, hafızası, kültürü ve birikiminin yanında halkın desteğiyle köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de ayakta ve her zamankinden de daha güçlü olduğunu söyledi

'Kızılay Haftası' Kutlamaları
Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, derneğin 142 yıllık kurumsal kimliği, hafızası, kültürü ve birikiminin yanında halkın desteğiyle köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de ayakta ve her zamankinden de daha güçlü olduğunu söyledi.
İnsanların herhangi bir zarara, felakete veya sıkıntıya uğradıkları zaman kendilerine uzanacak bir yardım eli aradığını dile getiren Erdem, söz konusu yardım elininse; çoğu zaman önemi göz ardı edilen ancak herhangi bir zarar karşısında öneminin farkına varılan Kızılay olduğunu kaydetti. Erdem, "Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalıklar gibi felakete uğrayanlara yardım eli uzatan dünyanın iki büyük yardım kuruluşundan biridir. Yardımlaşma duygusu; insancıl yanları ortaya çıkaran, insanları yücelten, birlik ve beraberlik bağlarını pekiştiren bir duygudur. 'Kara gün dostu' olan Kızılay'ın yanında yer almak, bu yardım kuruluşuna maddi ve manevi desteğimizi sunmak böylece yardımlaşmaya yardımcı olmak insani görevimizdir" dedi.
Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan; 'Kızılay Haftası'nda din, dil, ırk ve soy ayrımı yapmaksızın 'insani yardım'da bulunan Türk Kızılay'ının bir kez daha hatırlanarak, kurumun ortaya koymuş olduğu çalışmaların takdir edildiğini anlatan Erdem, kurumun tarihsel gelişim süreci hakkında da bilgiler verdi. 1868 yılında 'Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti' adı altında oluşturulan daha sonra toplumun tüm kesimlerine hitap ederek; 'Hilal-i Ahmer' adını alan derneğin Cumhuriyet Dönemi ile birlikte 'Türkiye Kızılay Derneği' olarak çalışmalarını sürdürdüğü bilgisin verdi.
Necmi Erdem, "142 yıllık kurumsal kimliği, hafızası, kültürü ve birikimiyle Türk Kızılay'ı; hayırsever halkımızın desteğiyle köklü tarihine yakışır bir şekilde bugünde ayakta ve her zamankinden daha güçlüdür. Türk Kızılay'ı, halkımızdan aldığı güç ve destekle önümüzdeki dönemde daha da yenilenecek ve güçlenecektir. Türk Kızılay'ı, ülkemizin en büyük ve en saygın sivil toplum kuruluşu olmasının kendisine verdiği yön verme ve örnek olma görevini de yerine getirerek, ulusal ve uluslararası alanda standartları belirleyecektir" diye konuştu.