Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde 'Halk Günü'

Isparta Emniyet Müdürlüğü 'Halk Günü' düzenlemeye başladı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde 'Halk Günü'
Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yaklaşık 500 vatandaşın katıldığı 'Halk Günü'nde konuşan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, vatandaşı suçla mücadelede polisle ortak çalışmaya davet etti. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara sözlü ve görsel uyarılarda bulunuldu.
Isparta güvenliğinin vatandaşın desteğiyle sağlanacağını söyleyen İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, vatandaşın huzuru için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti. Gürkan, "Isparta'da eğitim gören çocukların güven içinde eğitimlerini sürdürüp, suça krışmamaları için Okulcanlar Projesi'ni hayata geçirdik. Her okulda polis görevlendirdik. Trafik kurallarına ailelerinin riayet etmesi için öğrencilere anne baba hatlarını bizlere bildirmelerini istedik. Kahvehane, semt pazarı gibi yerlerde güvenliği sağlamak amacıyla güven timleri oluşturduk. Ayrıca 50 MOBESE kamerası ile dolandırıcılık, hırsızlık gibi olayların önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi. Gürkan, vatandaşların hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları ve şüpheli hareketlerde bulunanların mutlaka 155'e ihbar edilmesini istedi.
'Güvenli yaşam' ile ilgili olarak uyarılarda da bulunan Gürkan, vatandaşın evlilik vaadiyle kandırıldığını ve mağdur olduğunu, yaşlı vatandaşların evlenme vaadiyle dolandırıcıların tuzağına düştüğünü söyledi. Vatandaşın desteğiyle güvenlik sorunlarının üstesinden geleceklerini bildiren Gürkan, halkın desteği bulunmayan kolluk kuvvetinin başarılı olamayacağını sözlerine ekledi.