İgm Üyesi Yay'dan Tören Tepkisi

Balıkesir'in Havran Barajı açılış töreninde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının devlet törenine uygun olmadığını belirten Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Selahattin Yay, "Başbakanı dinleyen Türkiye 2002'de kuruldu sanır

İgm Üyesi Yay'dan Tören Tepkisi
Balıkesir'in Havran Barajı açılış töreninde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının devlet törenine uygun olmadığını belirten Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Selahattin Yay, "Başbakanı dinleyen Türkiye 2002'de kuruldu sanır. O törende benimle birlikte pek çok AKP'li olmayan yurttaş da vardı. En önemlisi devletin Vali'si, devletin askeri vardı. Devletin protokolüne AKP propagandası yapılması yanlış. O barajlar yapıldı ise Arap'ların, Amerikalıların parası ile değil milletin parası ile yapıldı. Milletin parası ile AKP parti reklâmını yapmasın" dedi.
Havran Barajı tartışmalı bir açılışa imza attı. İflas ettiği söylenen baraş inşaatının taşeron firmasından alacakları olduğunu öne sürerek tepkilerini dile getiren işçilerin yanı sıra, açılış sonrasında törenin çarpıtıldığını öne süren CHP'li İGM Üyesi Selahattin Yay'ın açıklaması dikkat çekti. Edremit'ten seçilen İGM Üyesi Selahattin Yay, yaptığı yazılı açıklamada, "CHP'li, MHP'li, DSP'li belediye başkanları ve İGM üyelerinin de davet edildiği açılışta AKP propagandasına maruz kalmaktan dolayı tepkiliyiz. Havran Barajı'nın açılış töreninde Başbakan'ın konuşması hepimizi üzmüştür. Türkiye 2002 yılında kurulmadı. Ama Başbakan'ı dinleyen Türkiye'yi 2002'de kuruldu sanır. Sayın Başbakan konuşmasında parti propagandası yaptı, icraatları ile övündü. Elbette bunu parti toplantılarında, mitinglerde yapabilir. Ama devlet töreni olan bir törende siyasi şov yapmayı etik bulmuyoruz. Sonuçta bu barajlar, bu yollar yapılıyorsa milletin parası ile yapılıyor. Bu hizmetleri AKP'liler ceplerinden ödedikleri paralarla, hayır için yapmıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nde bugüne kadar pek çok hükümet kuruldu. Hizmetler yapıldı, barajlar, yollar yapıldı. Ama hiçbir parti AKP kadar bu hizmetleri siyasileştirmedi. Devletin erkanının olduğu yerde bu tür siyasi şov yapmak devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor. Balıkesir Valimize canlı bağlantıdan itibaren sadece AKP Milletvekillerine söz verilmesi, Valimize verilmemesi bizi ayrıca üzdü. Hele ki genel seçimlerin yaklaştığı bir süreçte AKP'nin bu tutumunu esefle eleştiriyoruz" diye konuştu.