Cumhuriyet Dağ Tırmanışı aşırı yağış ve yoğun sis nedeniyle yapılamadı

Dağcılık Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği 2010 yılı faaliyet programında yer alan Cumhuriyet Tırmanışı aşırı yağış ve yoğun sis nedeniyle yapılama

Dağcılık Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği 2010 yılı faaliyet programında yer alan Cumhuriyet Tırmanışı aşırı yağış ve yoğun sis nedeniyle yapılamadı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Nevşehir Üniversitesi ve KADOST ( Kapadokya Doğa Sporları Topluluğu) işbirliği ile yapılan organizasyon kapsamında Dağcılık Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Ahmet Korkmaz başkanlığında toplanan 6 kişilik ekip, Hasan Dağı Helvadere köyünde bulunan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Karbeyaz mevkiinde ana kamp merkezini kurdu.

Dağcılık Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Ahmet Korkmaz başkanlığında 30 Ekim 2010 Cumartesi günü 3 kişilik ekip, Nevşehir'den tırmanışın yapılacağı Aksaray iline hareket etti. Aksaray adına tırmanışa katılacak 3 kişilik ekiple buluştuktan sonra dağcılar, kısa bir şehir turu attı. Daha sonra ana kamp merkezinin kurulacağı Helvadere köyü Karbeyaz mevkiine 2 araçla ulaştılar.

6 kişilik ekip; Nevşehir'den Ahmet Korkmaz, Mehmet Uçman ve Kürşat Özcan yer alırken Aksaray'dan ise Avni Gökçe, Mümin Berk ve Halil Şakirer adlı dağcılardan oluştu. Gece saatlerinde başlayan yoğun yağmurla birlikte sis nedeniyle zirve tırmanışı yapılmadı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dağcılık Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi ve tırmanış ekibi başkanı Ahmet Korkmaz, çok yoğun bir yağmur ve dolu yağışı ve görüş mesafesini 15 metrenin altına düşüren sis nedeniyle ana kamp merkezinden tırmanışı gerçekleştiremeden dönmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Ekip olarak tırmanışı gerçekleştirmeyi çok istediklerini belirten Korkmaz "ekip olarak ilk Hasan Dağı tırmanışını yapacaktık. Kendimizi çok iyi hazırlamıştık. Zirveye ulaşacağımızdan emindik. Ama ana kamp yerimiz olan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Karbeyaz mevkiinde kurduğumuz çadırlardan gece saat 03.00 sıralarında başlayan ve hiç durmayan yoğun yağmur ve sis dolayısıyla çıkamadık. Ancak sabah 11.00 gibi yağmur dindi ve sis dağıldı. Gece 03.00 sularında dışarı çıkıp kontrol ettik, hava yağışlı, 15 metre kadar yoğun sisli ve kötü olduğu için, ekip kararı ile tırmanmanın riskli olacağı kararı aldık ve iptal ettik.

Sabah saat 11. 00 sıralarında yağmurun hafiflemesiyle birlikte çadırlarımızı toparlayıp Aksaray'a döndük. Bu defa olmadı ve yakında tekrar deneyerek zirveye ulaşmaya kararlıyız." diye konuştu.