Chp'li Gençlerden Cumhuriyet Şöleni

CHP Didim Gençlik Kolları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 87. yıldönümü dolayısıyla bir şölen düzenledi.

Chp'li Gençlerden Cumhuriyet Şöleni
Belediye Düğün Salonunda yapılan Cumhuriyet Şölenine CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda CHP'li katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Didim Gençlik Kolu Başkanı Başer Pekdemir Atatürk İlke ve Devrimleri'ni, Cumhuriyet kazanımlarını savunacaklarını söylerken, Cumhuriyet gençliği olarak Atatürk'ün gösterdiği yolda, gerekeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ise Atatürk'ün dehası ile şekillenen Cumhuriyetin tüm saldırılara rağmen, dim dik ayakta olduğunun altını çizerek, CHP ile birlikte Atatürk Cumhuriyeti'nin de sonsuza dek yaşayacağını dile getirdi. Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı ise Gençlerin Cumhuriyete ve CHP'ye sahip çıkmasının önemine değinirken, gençlerin Atatürk'ün bu iki büyük eserine sahip çıkması için daha çok ve daha yenilikçi çalışmalara ihtiyaç olduğunu kaydetti.Görevde uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Cumhuriyete saldırmanın ön koşulunun CHP düşmanlığı olduğunun altını çizerken, CHP'nin de, Atatürk Cumhuriyetinin de bu saldırıları atlatacak güçte olduğunu dile getirdi.
Cumhuriyet Şöleni, film gösterimi ve Atatürk'ün Bursa Nutku'nun sahneye konulduğu bir gösteriyle sürdü. Atatürk'ün zeybek oynadığı görüntülerin ardından, sahneye çıkan bir Didimli Efe'nin, Ata ile karşılıklı oynaması büyük alkış alırken, şiirlerle süslü gecenin sonunda, müzik grubu sahne alarak türkülerle, şarkılarla katılımcıları coşturdu.