Ballı Kestane Arap Ülkelerinde Pazar Arıyor

Mucit Türk İş Adamları Platformu (MUTİAP) tarafından yürütülen bilimsel çalışmalar sonucu ortaya çıkan yüksek besin değerli 'Ballı Kestane'nin Arap ülkelerine pazarlanması için çalışmalar başlatıldı.

Türk İş Adamları Platformu (TİAP) Genel Koordinatörü Hakan Başlık ve TİAP yönetim kurulu üyeleri Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar'ı İzmir'de ziyaret etti.
Ziyarette konuşan TİAP Genel Koordinatörü Hakan Başlık, platformun 'Ballı Kestane' projesi için yurtdışı pazar arayışlarını sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye'de bir ilk olarak ortaya çıkan ve Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından akademik destek sağlanan 'Ballı Kestane'nin yanı sıra yarış atları için çok özel bir yem üretmeyi başardık .Nazilli'ye bağlı Organik Mutlu Köy Aksu'da bunun yanı sıra Potasyum ve Azot oranı çok yüksek organik bir gübre imalatına başlıyoruz. Tüm bu ürünler spesifik bize ait çalışmalardır. Tamamı akademik ortamlarda sürdürülen çalışmalar neticesinde elde edilen sonuçlar doğrultusunda meydana gelmektedir. Daha önceki ziyaretimizi Dünya Azerbeycanlılar Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Asif Kurban'a yapmıştık. Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar ile bu ziyaretimizden oldukça memnun ayrılıyoruz. Bir çok alanda ortak çalışmalar yapabileceğimize inanıyoruz. Dünyanın en zengin bitki örtüsüne sahip Aydın'da yetişen tüm ürünlerimizi en iyi şekilde değerlendirmek çabasındayız" dedi.
TURAP Dış İlişkiler Koordinatörü ve TURAB Şube Başkanı Sabuhi Attar da, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticari, kültürel, sosyal yakınlaşmayı sağlamak ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi katkı sağlamak amacıyla derneği kurduklarını söyledi. İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç Beldesinde 3 bin metre kare kapalı alanda kurulu işletmelerinde Osmanlı-Arap kültüründen gelen lezzetler üretecek ''Lezizemland'' adıyla bir işletmeyi faaliyete geçirdiklerini anlatan Attar, tatlı, kurabiye, içli köfte, Halep mezeleri üretecek tesisin iç piyasa ve sonrasında yurt dışı ihracatına başlayacağını kaydederek, ''TİAP ve MUTİAP Yönetim Kurulu Üyeleri arkadaşlara bu nazik davetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ege Bölgesinin vazgeçilmez tatlarından olan Kestane Şekerinin yeni bir damak tadı olan Ballı Kestane ürününü inşallah tüm Arap ülkelerinde yerini alabilmesi için elimizden gelen yardımı yapacağız. Yine zeytin,zeytinyağı ve incir gibi sizlere özel ürünlerin hak ettiği yere gelebilmesi adına yardımlarımızı esirgemeyeceğiz'' diye konuştu.