Balıkesir'de Zeytin Ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Oluşturuldu

Balıkesir Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü, Balıkesir'e bağlı 7 ilçenin Tarım Müdürlükleri ve diğer destekçiler ile birlikte oluşturulan 13 kişilik 'Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu', Edremit ilçesinde ilk toplantısını gerçekleştirdi

Balıkesir'de Zeytin Ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Oluşturuldu
Balıkesir Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü, Balıkesir'e bağlı 7 ilçenin Tarım Müdürlükleri ve diğer destekçiler ile birlikte oluşturulan 13 kişilik 'Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu', Edremit ilçesinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Amacının, Balıkesir'de üretilen zeytin ve zeytinyağının önce Türkiye çapında, sonra da dünya çapında tanınmasına ve pazarlanmasına katkı sağlamak olduğu bildirilen 'Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu', ilk toplantısını öğlen saatlerinde Edremit Ticaret Odası (ETO) toplantı salonunda gerçekleştirdi. İl Tarım Müdürü Ergin Sancı'nın da katıldığı toplantının açış konuşmasını, Edremit İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar yaptı. Toplantıya Bandırma - Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Edremit, Havran, Ayvalık ve diğer bazı ilçelerin İlçe Tarım Müdürleri, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Komisyonu Başkanı Cahit Çetin, bazı zeytin ve zeytinyağı üreticileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Edremit İlçe Tarım Müdürü Acar'ın ardından 'Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu'nun amaçları hakkında genel bilgiler veren İl Tarım Müdürü Ergin Sancı, "Bu grup, Balıkesir'in zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan 7 ilçesini kapsıyor. Genel amaç, Balıkesir'imizin zeytin ve zeytinyağını önce ülkemize, sonra da tüm dünya ülkelerine tanıtmaktır. Bu tanıtımı yapmak için nasıl bir yol izleyeceğimizi belirlemek ve grubumuzun yönetimi saptamak amacıyla ilk toplantımızı bugün burada gerçekleştiriyoruz. Valiliğimiz ve İl tarım Müdürlüğümüzün de destekleriyle, inanıyoruz ki, yakın zamanda Balıkesir'imizin zeytin ve zeytinyağını tüm dünyaya duyurmayı, zeytin ve zeytinyağı üreticilerimizin yüzlerini güldürmeyi başaracağız. Birlikten kuvvet doğar. Gurubumuz önümüzdeki hafta Salı günü sayın Valimiz ile bir görüşme yapacaktır" dedi.
Edincik Belediye Başkanı'nın katılmasına rağmen, Edremit Körfezi'nden hiçbir Belediye Başkanı'nın, 'Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu' toplantısına katılım göstermemesi dikkat çekerken, toplantıda 12 uygulama kararı alan grubun, ilk olarak gezici bir Tanıtım Tır'ı projesi bulunuyor.