Alıçlı Göletine Milletvekili Doğan'dan İnceleme

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan yapımı devam eden Aşağı Alıçlı Göleti'nde incelemelerde bulundu.

Alıçlı Göletine Milletvekili Doğan'dan İnceleme
Yapım çalışmalarını yerinde gören Prof. Dr. Doğan, gölet ve barajların yapımına büyük önem verdiklerini söyledi. İncelemede köylü vatandaşlarla da bir araya gelen Prof. Dr. Doğan, gölet ve barajların tamamlanması ile Gümüşhane'deki tarım ve hayvancılıkta dönüşüm yaşanacağını belirtti. "Suyun getirdiği bereketi gören vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde baraj ve gölet yapımı için talep almaktayız. Gelen talepleri de belli bir plan çerçevesinde hızla değerlendirip yapmaya çalışıyoruz." diyen Prof. Dr. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aşağı Alıçlı Göleti çevrede uzun süredir ihtiyaç duyulan sulu tarıma geçişi sağlayacaktır. Hükümetimiz verdiği her sözü tutmaktadır. Vatandaşlarımız da bunu net olarak görmektedir. Sulu tarım bölgemiz için hayati önemdedir. Su hayattır ve bizim sevdamızdır.Bilindiği gibi, Aşağı Alıçlı gölet ve sulama kanalları birlikte ihale edilmiştir. Çalışmalar da hızlı bir şekilde devam etmektedir. 100 hektarın üzerinde bir alanı sulayacak olan Alıçlı Göleti ve sulaması yaklaşık 3 milyon 650 bin TL'ye malolacaktır. Alıçlı Göleti ve Sulama Kanallarının 2012 yılında bitirilmesi planlanmıştır. Ancak, çalışmaları yapan arkadaşlardan daha da hızlanmalarını ve 2011 yılına işleri bitirmelerini istedik. İnşallah 2011 yılına yetiştireceğiz."
Kelkit'te Söğütlü, Aydoğdu ve Örenbel göletleriyle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini, Köse Oylumdere ve Kabaktepe Göletlerinin de önümüzdeki yıl ihale edileceğini belirten Doğan, Şiran Tersun Barajının planlama çalışmalarının da devam ettiğini bunun yanı sıra Şiran Beydere Göletinin de yapılacağını ifade etti.