Ak Parti'den Sağlık Yatırımları Bilgilendirmesi

AK Parti'nin Manisa'da devrim niteliğinde hizmetler üretmeye devam ettiğini belirten Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Manisa'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi.

Ak Parti'den Sağlık Yatırımları Bilgilendirmesi
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Arslan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın hafta sonu bir dizi açılış ve toplantıya katılmak üzere Manisa'ya geleceğini açıkladı. Arınç'ın Saruhanlı ilçesinde bağlı Büyükbelen beldesinde düzenlenen Zeytin Festivali'ne katılacağını ifade eden Arslan, 7 Kasım Pazar günü pilav günü ile Parti Danışma Kurulu toplantısına katılacak olan Arınç'ın, 8 Kasım Pazartesi günü ise OSB ve Saruhanlı ilçesindeki okulların ve birkaç fabrikanın açılış törenlerine katılacağını kaydetti ve ''Hafta sonu oldukça yoğun bir program bizi bekliyor'' dedi.
Toplantıda Manisa'ya yapılan yatırımlar hakkında da açıklamada bulunan İl Başkanı Arslan, başta sağlık olmak üzere birçok alanda çok önemli hizmetler üretildiğini söyledi. Soma ilçe hastanesi için 120 dönüm orman arazisinin devrinin yapıldığını, 300 yataklı hastanenin yılbaşından önce TOKİ tarafından ihale edileceğini ifade eden Arslan, Gördes, Demirci, Akhisar ve Alaşehir hastanelerindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Manisa merkezde yapılacak 400 yataklı eğitim hastanesi için ihale hazırlığında sona gelindiğini de belirten Arslan, inşaatın iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Arslan, "Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde SGK ile sorunlu arsa devri tamamlandı. Bunun için Sağlık Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu'na 75 milyon TL ödedi. Bu arsada artık yeni sağlık yatırımı yapılabilmesinin önü açıldı. Bu kadar müjdeyi hep beraber veriyoruz. Biz bu kadar iş için duyurumuzu böyle mütevazi bir şekilde yapıyoruz. O kadar iş yapıyoruz ki duyurusunu yapmaya bile yetişemiyoruz. Çünkü AK Parti olarak biz 'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir' düsturuyla hareket ediyoruz."dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak 'rantiyecilerin yanında' gibi bir söz kullandığını ve bunun çok talihsiz bir ifade olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı yakından tanımadığını belirten Yıldız, 2007 yılında Ak Parti'nin Manisa İl Başkanı olduğu dönemde Başbakan Erdoğan'ın gece saat 01.00'de kendisini arayarak kendisine mektup yazan bir vatandaşın sorununu çözmesini istediğini anlattı. Yıldız, "Nasıl bir Başbakanımızın olduğunu, başbakanımızın kimin yanında olduğunu göstermesi açısından bunu anlatıyorum. 2007 yılında Akpınar'da oturuyorduk. Saat gece 01.00'e 10 dakika vardı. Telefonum çaldı. Karşımda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı buldum. `Elimde Gördesin Şehyayla köyünden bir mektup var. Çocuklarını okutmak için yardım istiyor' dedi. Bana bu sorunla ilgilenmem konusunda talimat verdi. Biz de sorunu çözerek mektubu yazan Hatice isimli bayana yardımcı olduk. Herkesin bilmesini istiyorum ki Sayın Başbakanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği gibi rantiyecinin yanında değil, ama gecenin 01.00'inde 70 milyon içinden gelen her mektubu okuyan ve sorununu çözen bir Başbakan'a sahibiz. Bunun için de iftihar etmemiz lazım" şeklinde konuştu.
67 MİLYON TASLAK BÜTÇE
Yıldız, İl genel Meclisi için de 67 milyon taslak bütçe hazırlandığı bilgisini vererek, bu bütçenin öncelikli olarak milli eğitimin ihtiyaçlarına ayrılacağını, ikinci sırada da yol sorunlarının giderileceğini kaydetti. Yıldız, yağan yağmur sularının hayvan içme suyu göleti ve kuru tarımdan sulu tarıma geçilmesini öngören çalışmalar başlatacaklarını kaydetti.