Afganistan İçin Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansı İstanbul'da düzenleniyor

Türkiye, 2-4 Kasım 2010 tarihleri arasında Afganistan'da uluslararası ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir dizi toplantıya İstanbul'd

Türkiye, 2-4 Kasım 2010 tarihleri arasında Afganistan'da uluslararası ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir dizi toplantıya İstanbul'da evsahipliği yapacak. Afganistan'ın kalkınmasına katkıda bulunan uluslararası teşkilatlar, önde gelen bağışçı ülkeler ve bölge ülkelerinin katılımıyla yapılan Afganistan İçin Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansı'nın (RECCA) dördüncüsü, 2-3 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Konferans marjında "İş Forumu" ve "Afganistan için Akademik Platform" toplantıları düzenlenecek.

Afganistan ile ülkemizin eş-başkanlığında düzenlenecek olan Afganistan Bölgesel Ekonomik İşbirliği Dördüncü Konferansı'nın ilk gününde Yüksek Düzeyli Memurlar Toplantısı ile Çalışma Grupları toplantıları, ikinci gününde ise Genel Oturum yapılacak. Genel Oturuma Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul başkanlık yapacak.

Türkiye, Afganistan'da kalıcı barış ve istikrarın ancak dostluk ve işbirliğini yansıtan bir bölgesel zeminde sağlanabileceğine inanıyor. Ankara, bölgesel işbirliğinin bölgenin içinden kaynaklanması ilkesine dayalı bu vizyon temelinde ve yalnızca bu yıl içinde, Türkiye- Afganistan - Pakistan Dördüncü Üçlü Zirvesi ile Asya'nın Kalbi'nde Dostluk ve İşbirliği için İstanbul Zirvesi'ni düzenlemiş, ikisi Bakanlar düzeyinde olmak üzere Afganistan'a odaklı bir dizi toplantı ve etkinliğe evsahipliği yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Afganistan Bölgesel Ekonomik İşbirliği Dördüncü Konferansı ile İş Forumu ve Akademik Platform, bölgesel işbirliğini desteklemek amacıyla tarafımızdan sürdürülmekte olan gayretlere yeni bir boyut kazandıracaktır." ifadelerine yer verildi.