12 Yıldır Felç Olan Yaşlı Adam Ailesi Ve Kendisi İçin Yardım Bekliyor

Şırnak'ın İdil ilçesinde 12 yıllık felçli vatandaş Üzeyir Fidan(67) kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

12 Yıldır Felç Olan Yaşlı Adam Ailesi Ve Kendisi İçin Yardım Bekliyor
İdil ilçesi Atakent Mahallesi Gül Sokak No.12'de oturan 12 yıllık felçli vatandaş Üzeyir Fidan 750 TL'lik iğneyi temin edemediği için iki kez felç oldu. Fidan maddi imkansızlıklar ve sahipsizlik nedeni ile bu duruma düştüğünü söylerken sahiplenilmeyi ve kendisine uzanacak yardımı beklediğini belirtti.
En büyük kızlarını başlık parası ile evlendiren Fidan ailesi bu şekilde de babalarını sağlığına kavuşturamazken tek gözlü eski bir evde 5 kişilik ailesi ile hayat mücadelesi veren yaşlı adamın durumu görenlerin yüreğini burkuyor. Büyük kızları Vehbiye Fidan mevsimlik işlerde çalışarak ailenin bütçesine katkıda bulunmaya çalışırken küçük kızları ise daima Üzeyir Fidan'ın yanında bekliyor. Tedavi olmak ve istediğini söyleyen Üzeyir Fidan, "Yıllardır bu haldeyim. Herkes gibi tedavi olmak istiyorum iyileşme
umudu ile yaşamaya çalışıyorum ama kimse bana sahip çıkıp ellini uzatmadı. Bugüne kadar, eğer sahip olsaydı belki bugün bu halde olmayacaktım. Çocuklarım ve ailem de benimle perişan oldular. Çok üzülüyorum ve çekilecek gibi değil bu dert" dedi.
Hastanede yatıp tedavi görmek istediğini ve bu konuda yardım beklediğini söyleyen Üzeyir Fidan iyileşme umudu taşıdığını ve ölmeden önce bir kez daha yürümek istediğini ifade etti. Bir an olsun babasının yanı başından ayrılamayan ve felçli babası kadar zor durumda kalan evin küçük kızı Şirin ise babası nedeni ile evden hiç çıkamadıklarını dile getirirken şöyle konuştu:
"Babam felç geçirdiğinden beri durumumuz çok bozuldu. Hiç yataktan kalkamayan babamın başucunda duruyor ve bir an olsun yanından ayrılamıyorum, çok zor bir şey. Yetkililerden babam için yardım istiyoruz. Maddi-manevi tedavi anlamında destek bekliyoruz, yoksa daha zor durumda kalacağız."

TALİHSİZ AİLEYE ZİYARET
Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hurşit Baran Mendeş ve Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Macartay ile beraberindekilerin ziyaret ettiği felçli Üzeyir Fidan ziyaret nedeni ile mutlu olurken Dernek Başkanı Macartay ve yanındakiler ise felçli vatandaş Üzeyir Fidan için her türlü yardımı organize etmeye çalışacaklarını ve kendisine imkanları el verdikçe yardımcı olacaklarını bildirdi. Macartay, "Gerçekten çok üzücü ve düşündürücü. Bir şey bulunamayan ve temin edilmeyen bir iğne için bir insanın hayatı
kararıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, biz vatandaşların ve özelikle devletin yetkili kurumları bu konuda hassasiyet göstermeli aynı zamanda bu vatandaşa en kısa sürede sahip çıkmalıdır" diye konuştu.