Uruş Belediyesi, yaşlanan ilçe nüfusu nedeniyle aileleri çocuk yapmaya teşvik ediyor

Ankara'nın Beypazarı İlçesine bağlı Uruş Belediyesi belde nüfusunu artırmak için farklı yöntemler uyguluyor.Uruş Belediye Başkanı Osman Karlıdağ eşi h

Ankara'nın Beypazarı İlçesine bağlı Uruş Belediyesi belde nüfusunu artırmak için farklı yöntemler uyguluyor.Uruş Belediye Başkanı Osman Karlıdağ eşi hamile olan ailelerden bir sene, yeni çocuğu olan ailelerden ise iki sene su parası alınmayacağını belediye hoparlöründen ilan ederek halka duyuru yapıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke nüfusunun genç olarak kalması için her fırsatta dile getirdiği her aileden üç çocuk isteğine belediye başkanları değişik yöntemlerle destek veriyor. Ankara'nın Beypazarı İlçesine bağlı Uruş belediyesi ise beldenin 100 yıllık su problemini çözdükten sonra beldenin yaşlanan nüfusunu gençleştirmek için farklı yöntemler uyguluyor. Belediye Başkanı Osman Karlıdağ konu ile ilgili şunları söyledi: "Bize 13 Km uzaklıkta bulunan Dereli köyü'nün Dikenli mevkisindeki su kaynağına gerekli dranaj işlemlerini yaptıktan sonra beldemize getirdik. Böylece beldemizin 100 yıllık su ihtiyacı karşılanmış oldu.Beldemizin nüfusunu artırmak içinde belediye olarak değişik kampanyalar yapıyoruz. En son yaptığımız kampanya ile eşi hamile olan ailelerden bir sene, yeni çocuğu olan ailelerden ise iki sene su parası alınmayacağını belediye hoparlöründen her gün anons ederek halkımıza duyuruyoruz.. Sayın Başkanımız her fırsatta ailelerden üç çocuk istemektedir. Bizlerde ülkemizin ve beldemizin geleceği için bu isteğe değişik yöntemlerle destek veriyoruz."

Belde'de yaşayan insanların yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Karlıdağ gençlerin değişik sebeplerle sürekli şehirlere göç ettiğini söyledi. Karlıdağ, "Belediye başkanı olarak yaşanan göçü durdurmak için beldemizdeki insanların yaşam standardını şehirlerde yaşayan insanların yaşam standartlarına çıkarmaya çalışıyoruz.Hatta beldemizdeki yaşamı daha cazip kılmak için değişik yöntemler uyguluyoruz. İnşallah bu yöntemler ve hükumetimizin uyguladığı politikalar sayesinde insanlarımız belde ve köylerinde kalarak arazilerini işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır." diye konuştu.