Yönetmen Sinan Çetin 'Altın Üzüm'ü tanıttı

Manisa Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Altın Üzüm (Golden Sultanas) Kısa Film Festivali'nin tanıtımı, ünlü yönetmen Sinan Çeti

Manisa Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Altın Üzüm (Golden Sultanas) Kısa Film Festivali'nin tanıtımı, ünlü yönetmen Sinan Çetin'in de katıldığı bir basın toplantısıyla yapıldı. Çetin, kısa filmlerin, adına uygun olarak kısa olması gerektiğini belirterek, genç yönetmen adaylarına 5 dakikayı geçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

1. Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nin tanıtım toplantısına Manisa Belediye Başkan Vekili Engin Kümüştekin, Belediye Meclisi üyeleri ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kümüştekin, "Bu festivalin, kentimizin kültürel ve sanatsal anlamda daha çok tanınmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz. Bu yıl ilk kez düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Festivalimize verdiği destek ve katılımlarından dolayı yönetmenimiz Sinan Çetin beye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Filmlerin son teslim tarihi olan 20 Ekim 2010'un ardından ön eleme 27 Ekim, dereceye girenlerin internetten ilanı 28 Ekim, açılış kokteyli ve gösterimler 5-6 Kasım, ödül törenimiz ve kapanış ise 7 Kasım tarihlerindedir." şeklinde konuştu.

Festivalin jürisi, şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Semih Çelenk (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Faruk Kalkan (Yaşar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı), Doç. Dr. Lale Kabadayı (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Ana Bilim Dalı Başkanı), Yrd. Doç. Dr. Onur Çakaloz (Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Serhat Baştan (Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi), Engin Kümüştekin, Demet Evgar (sinema ve tiyatro oyuncusu) ve Tayfun Şengöz (Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni).