Şırnak Barosu Başkanı Elçi: Aygan'ın ifadesi kayda alınsın

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Türkiye'deki savcıların gönderdiği faili meçhullerle ilgili soruları cevaplayan eski PKK/JİTEM itirafçısı Abdülk

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Türkiye'deki savcıların gönderdiği faili meçhullerle ilgili soruları cevaplayan eski PKK/JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın açıklamalarının kayda alınmasını istedi. Aygan'ın uzun süre boyunca JİTEM'de üst düzey faaliyette bulunduğunu anlatan Elçi, söylediklerinin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Elçi, "Aygan'ın açıklaması çok önemlidir. Açıklayacağı tüm bilgilerin çok ciddi bir şekilde kayda alınması gerekiyor. Aygan'dan tek isteğimiz bildiği her şeyi anlatmasıdır. Çünkü onun vereceği ifadeyle birçok aile umutlanacak. Bu sebeple her şeyi anlatsın. Onun açıklaması belki de birçok şeyi değiştirecek." dedi.

JİTEM'deki hukuk dışı faaliyetleri Aygan'ın iyi bildiğini belirten Elçi, yetkililerin titiz davranmasını istedi. Elçi, şöyle konuştu: "Her ne kadar onlarla çalışmış olsa bile tüm yöre insanı bilir ki hukuk dış çalışmalar içerisinde başrol oynayan şahıslardan biriydi. İddia çok önemli, çok ciddi ve doğru olma ihtimali çok yüksektir. Bu sebeple yetkililerin titizlikle inceleme yapması gerekir. Bölgedeki faili meçhul olayları binlerle ifade edilebilecek kadar büyüktür."