Of'lu çiftçiler sıfır faizli tarımsal krediler hakkında bilgilendirildi

Trabzon İl Tarım Müdürü ve Ziraat Bankası Tarımsal Bölümler Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği programda çiftçiler sıfır faizli krediler hakkında bil

Trabzon İl Tarım Müdürü ve Ziraat Bankası Tarımsal Bölümler Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği programda çiftçiler sıfır faizli krediler hakkında bilgilendirildi.

Of Belediyesi Konferans Salonu'ndaki bilgilendirme toplantısında konuşan İl Tarım Müdürü Bektaş Eroğlu, ülke, bölge ve Trabzon'da uygulamadaki tarım verilerini karşılaştırdı. Erdoğan, hayvancılık yapan bölge çiftçisinin özellikle fındık altı otlarından kendi yemini üreterek, fiyat dengesini kendi lehine çevirmesi gerektiğinin altını çizdi ve büyük firmaların çok kazançlı olduğu için şu an hayvancılığa yöneldiğini hatırlattı.

Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü Tarımsal Bölümler Müdürü Mesure Kırmacı ise on ve üzeri büyükbaş hayvancılık yapacaklara 7 milyon beş yüz bin liraya kadar 7 yıllık faizsiz kredi verebileceklerini ifade ederek, bunlar için gerekli şartları anlattı.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel Of koyunu, mavi yemiş, süs bitkisi, kokulu üzüm, bal ve kivi gibi bölgesel ürünlerin patent alınarak profesyonel olarak üretilebileceğine dikkat çekti.

Programın soru cevaplı bölümünde bir çiftçinin küçükbaş havancılıkta bin TL maaşla çoban bulamadıklarından yakınması salondakileri tebessüm ettirdi. Toplantıya belde belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.