Niyazi Mısri sempozyumla anılacak

Malatya'nın önemli değerlerinden biri olan şair Niyazi Mısri'nin yurt içi ve yurt dışında daha iyi tanınması ve anlatılması amacıyla uluslararası nite

Malatya'nın önemli değerlerinden biri olan şair Niyazi Mısri'nin yurt içi ve yurt dışında daha iyi tanınması ve anlatılması amacıyla uluslararası nitelikte ''Niyazi Mısri Sempozyumu'' düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Türk Kadınlar Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi'nin katkı sağladığı sempozyumda, Mısri'nin hayatı ve eserlerinin değişik yönleriyle ele alınacağı belirtildi. İstanbul'da gerçekleştirilecek sempozyumun birinci etabı 9 Ekim Cumartesi saat 10.00'da İstanbul Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde başlayacak ve 10 Ekim Pazar sona erecek. Sempozyumun ikinci etabı ise 15 Ekim Cuma saat 14.00'de İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak, 16-17 Ekim tarihlerinde de Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda devam edecek.

Sempozyum süresince yapılacak ayrı ayrı oturumlar ile Mısri değişik yönleriyle katılımcılara anlatılacak. İstanbul ve Malatya'da gerçekleştirilecek uluslararası sempozyuma çok sayıda akademisyen ve bilim adamı da davet edildi. Sempozyuma sunulan tebliğler daha sonra bir kitapta toplanarak yayınlanacak.