Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu, Medvedev'in Güney Kıbrıs Ziyaretini 'Gövde Gösterisi' Olarak Niteledi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in Güney Kıbrıs ziyaretini "gövde gösterisi" olarak niteledi.

Eroğlu, "Bu ziyaret Rum tarafını, başta Sayın Hristofyas'ı herhalde müzakere masasında daha katı tutum izleme noktasına taşıyacaktır" dedi. Eroğlu sözlerini, "Rusya Federasyonu Başkanı, zaman limiti konmadan, hakemlik olayı gerçekleşmeden müzakerelerin sürdürülmesinden yana olduğunu ifade etmiştir. Bu Hristofyas'ı daha da müzakere masasında zamanla oynama yönünde cesaretlendirecektir" şeklinde sürdürdü. Yılsonunda müzakerelerin tamamlanması konusunda bir hedef konduğunu hatırlatan Eroğlu, "Herhalde Rusya
Devlet Başkanı Medvedev, Hristofyas'ı 'Kasım'da çıkacak rapor aleyhinize çıkmaz' şeklinde cesaretlendirmiştir. Onun için bizimle hala görüşmek için tarih belirlemiş değildir. Biz toplantıların tekrar başlaması ve bir araya gelmemiz için 6 tarih verdik. Şu ana kadar hiçbir cevap almış değiliz. Herhalde 14 - 15 Ekim'e kadar da cevap alacağımızı zannetmiyorum. Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in kasımda yayınlanacak rapor öncesi Güney Kıbrıs'a yaptığı ziyaret ve yapılan açıklamalar birçok mana ifade ediyor.
Hristofyas da, 'Bu ziyarette verilen mesajları alması gerekenler alacaklar' demiştir. Maksat zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor'' diye konuştu. Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Rus lider Medvedev, Kıbrıs sorununun dış baskılar ve zaman sınırlamaları olmadan, toplumlar arası gelişmelerle çözülmesinden yana olduklarını açıklamıştı.