İzmir Sanat Yeni Sezona Merhaba Diyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin seçkin sanat faaliyetlerine evsahipliği yapan İzmir Sanat, 11 Ekim Pazartesi günü start vereceği yeni sezona yine iddialı giriyor

İzmir Sanat Yeni Sezona Merhaba Diyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin seçkin sanat faaliyetlerine evsahipliği yapan İzmir Sanat, 11 Ekim Pazartesi günü start vereceği yeni sezona yine iddialı giriyor. Kültürpark içinde yer alan İzmir Sanat, daha önceki yıllarda olduğu gibi, 11.sanat sezonunda da İzmirli sanatseverleri birbirinden güzel konser, sergi ve tiyatro gösterimleriyle buluşturacak.
İzmir Sanat'ın konser dizisi 'Kamil Erdem Quartet' ile 11 Ekim 2010 Pazartesi günü başlayacak. Trompette İmer Demirer, piyanoda Kürşat Deniz ve davulda Cem Aksel'in yer aldığı konserin başlama saati20.00 olarak öğrenildi.Sezon boyunca 13 serginin yer alacağı İzmir Sanat Galerisi'nin 20 Ekim 2010 Çarşamba günü saat 18.00'de yapılacak olan açılış sergisine ise ressam Hüseyin Macar imza atacak. Şef Ali Hoca yönetiminde çalışmalarını sürdüren İzmir Sanat Çok Sesli Korosu da konserlerine devam edecek. Erçin Sıcakkan'ın yazıp yönettiği 'Rüzgar Gülü' adlı çocuk oyunu, Mayıs ayı sonuna kadar her Perşembe günleri saat 11.00 ve 14.00'de, her Cumartesi ise saat 15.30'da Büyük Salon'da sahnelenecek. 5-10 yaş arası çocuklara yönelik bale kursu ise 1 Kasım'da başlayacak. Bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak Doğa Fotoğrafçıları Derneği'nin düzenleyeceği söyleşi ve sunumlar her ay Perşembe günleri 18.30 ve 19.30 saatleri arasında İzmir Sanat'ta gerçekleşecek. Tema Vakfı İzmir Temsilciliği'nin her ay düzenlediği konferanslar bu sezonda da devam edecek. İlki 19 Ekim saat 14.00'de Oditoryumda gerçekleştirilecek olan konferansın konusu gıda güvenliği ve gıda egemenliği olacak. Konferansı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Işıl Ergin ve Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya sunacak. İzmir Sanat'ın programlarını izlemek isteyen vatandaşlar, www.izmirsanat.org.tr adresli web sitesinin yanısıra 483 56 52 ve 483 63 34 nolu telefonlardan bilgi alabilecek.
SERGİ PROGRAMI ÇOK RENKLİ
Yeni sezonun sergi programında ikinci sırada Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin 23 Kasım'da açacağı karma sergi yer alıyor. 10 Aralık'ta İnsan Hakları Vakfı, 21 Aralık'ta ise Turkuaz Resim Grubu galeriye renk katacak. Yeni yılın ilk sergisi, ressam Nuran Ayanoğlu'nun yağlıboya eserlerinden oluşacak. Bülent Şelli'nin fotoğraf sergisi 3 Şubat'ta, Hatice Erdi'nin resim sergisi ise 18 Şubat'ta açılacak. Ressam Emin Güler 7 Mart'ta, Tiyatro Eskiz ise 27 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak. 11 Nisan'da Nodira İbrahim resimlerini sergileyecek, Sema Gümüş de 22 Nisan'da galerideki yerini alacak.
10 Mayıs'taki Turgut Pura Vakfı heykel ve resim sergisinin ardından kapanış, Ayşen Gümüşçay'ın 24 Mayıs'taki resim sergisiyle yapılacak.