İş Edindirme Projesine En Fazla Kadınlar İlgi Gösteriyor

Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iş edindirmek için yürütülen Sosyal Riski Azaltma Projesi'ne (SRAP) en fazla kadınların ilgi gösterdiği bildirildi

İş Edindirme Projesine En Fazla Kadınlar İlgi Gösteriyor
Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iş edindirmek için yürütülen Sosyal Riski Azaltma Projesi'ne (SRAP) en fazla kadınların ilgi gösterdiği bildirildi. Yemek salonu, dikiş-nakış atölyesi ve elişi ürünleri satan işyerleri açan kadınlar, patron olurken bir çok kişiye de istihdam olanağı sağlıyor.
SYDV tarafından 2004'ten beri uygulanan SRAP'la mesleği olan ancak sosyal güvencesi olmayan kişilere, iş kurmaları için 15 bin liraya kadar kredi veriliyor. Proje hazırlayan vatandaşlar, sıfır faizle aldıkları krediyi, iki yılı ödemesiz 8 yıllık bir zaman içerisinde geri ödüyor. SRAP'ta Türkiye ortalamasının üzerinde olan Erzurum'da, en fazla kadınlar bu projelere yöneliyor.
Mesleği olan ancak sosyal güvencesi olmayanların hazırladıkları projelere SYDV mütevelli heyetinin onay vermesinin ardından kaynak aktarımı yapıldığını belirten yetkililer, "Bu kapsamda istihdamı artırıcı, sosyal yönü ağır olan ve gelir getiren projelere destek verildi. Vatandaşlar tarafından hazırlanan doğalgaz ustalığı, çanta imalatçılığı, hayvancılık, gıda, marketçilik, hırdavat, nalburiye ve ev tekstili gibi sektörlerdeki projelere kredi verildi. Özellikle kuaför, mantı ve yöresel yemek, biçki-dikiş merkezi açmak için onlarca kadın hazırladığı projeyle kredi aldı. Böylece kadınlar kent ve aile ekonomisine katkıda bulunurken, kendi işlerinin de patronu oldular. SRAP'ın avantajlarını gören vatandaşlar, açtıkları işyerleriyle istihdama da katkıda bulundular" diye konuştu.