Facebook'ta büyük yenilikler!

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg bugün Palo Alto'da yeralan şirket genel merkezinde bir açıklama yaptı.


Facebook CEO'su Mark Zuckerberg bugün Palo Alto'da yeralan şirket genel merkezinde bir açıklama yaptı.

Video olarak yayınlanan ve 10.000 izleyicinin altında düşmeyen bu açıklamada sitenin yenilikleri tanıtıldı. Yaz aylarından bu yana üzerinde çalışılan özellikler arasında basit yenilikler olduğu kadar, derin değişiklikler de var.

En çok dikkat çeken özellik Facebook üzerinden içeriğin indirilebilir hale getirilmesi oluyor. Bu sadece kullanıcıların kendi hesaplarındaki bilgileri alması şeklinde gerçekleşiyor. İstediğiniz zaman .zip arşivi olarak bütün Facebook geçmişinizi bilgisayarınıza indirebileceksiniz. Arşivin içerisinde kullanıcının Facebook üzerinde yaptığı herşey yer alacak.

İkinci önemli özellik ise yeni Apps tablosu ile kullanılan, izin verilen ya da etkileşime geçilen bütün uygulamaların çok detaylı ama görmesi basit bir şekilde sunulacak olması.

İşte yepyeni paylaşım şekli!

Güvenliğinden endişe eden kullanıcılar, uygulamaların nelerle, nasıl etkileşime geçtiğini log dosyaları üzerinden takip edebilecek. Bu da Facebook'un çok daha şeffaf hale gelmesi demek oluyor.

En son duyurulan özellik ise paylaşımların belirli gruplar ile yapılabilmesi oluyor. Bir şeyi illa tek bir arkadaşınıza ya da bütün arkadaşlarınıza birden duyurmak zorunda kalmayacaksınız. Listeler özelliği sayesinde arkadaş listeleri oluşturarak, paylaşımlarınızı bu gruplarla kısıtlı tutabilceksiniz.

Groups adı altında listeler üzerinden toplu chat yapmak, mailleşmek ve belge paylaşmak mümkün oluyor.

Ufak değişikliklere baktığımızda chat ekranının sol alt köşeye alınması dikkat çekiyor. Bütün bu özelliklerin görünebilir hale gelmesi bölgelere ve kullanıcılara ulaşması zaman alacak. Yani Facebook'u açınca tüm bunları göremezseniz hemen üzülmeyin, sadece biraz sabretmek yeterli...

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.