Arap turistlerin Türkiye'deki birinci tercihi Bursa

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistlerin Türkiye'de en fazla tercih e

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistlerin Türkiye'de en fazla tercih ettikleri ilin Bursa olduğunu söyledi.

Mehmet Akkuş, TRT Arapça kanalında yayınlanan "İstanbul'dan Hayırlı Sabahlar" programına konuk olarak, Körfez ülkelerine Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini aktardı. Akkuş, programda Bursa'nın turizm potansiyeli ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi.

Bursa'nın tarihi, doğası ve kültürü ile her zaman farklı olduğunu belirten Başkan Akkuş, Valilik ile birlikte Dağyenice Bölgesi'ne yapılması planlanan "Wellness Sağlıklı Yaşam Projesi" için Arap yatırımcıları da Bursa'ya beklediklerini ifade etti.

Başkan Akkuş, "Bursa turizmini canlandırmak adına gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projelerimiz arasında Dağyenice Bölgesi'nin kaplıca turizmine kazandırılması da yer almaktadır. Bu proje için Bursa Valimiz Şahabettin Harput ile birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Proje kapsamında Arap turistlerimiz kadar, Arap yatırımcı kardeşlerimizi de Bursa'ya bekliyoruz." dedi.

Programda Uludağ, termal turizm, kongre turizmi konularını da işleyen TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, turizmin hizmetle büyüyen ve sevgiyle yeşerip gelişen bir ağaç olduğunu dikkat çekti.

Vali Şahabettin Harput ile birlikte bu düşünce ile yola çıktıklarını ifade eden Akkuş, sanayiye doymuş olan Bursa'nın turizmi ve tarihiyle de tanıtılması, gelen konuklara en iyi şekilde anlatılması ve ağırlanması adına çalışmalara hız verdiklerini açıkladı.