Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Rusya'ya çıkarma yapacak

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nde düzenlenecek 'Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti' p

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nde düzenlenecek 'Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti' programına katılıyor.

OİB ile Dış Ticaret Müsteşarlığı işbirliğinde, Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın organizasyonunda düzenlenecek 'Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti' programına, Türk ticaret heyeti, Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı başkanlığında katılacak.

19–23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek program kapsamında, 20 Ekim tarihinde Tataristan Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu hükümet yetkilileri ile Rusya otomotiv endüstrisi üst düzey yöneticilerinin katılacağı ve ikili görüşmelerin gerçekleştirileceği bir Rus-Türk İş Forumu düzenlenecek. 21–22 Ekim tarihlerinde de, Tataristan-Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'ndeki, Rusya'nın en büyük kamyon, kamyonet, traktör üreticisi KAMAZ ve otomobil ve ticari araç üreticisi SOLLERS fabrikaları ziyaret edilecek.

Programa Türkiye'den, OİB yanı sıra, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) temsilcilerinin ile Türk Otomotiv Ana ve Yan Sanayi üretici ve ihracatçı firmaları katılacak. Rus tarafından ise, Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı ve üst düzey yetkilileri, bürokratlar ve bölge valileri, Rusya otomotiv endüstrisinin ana ve yan sanayi temsilcileri yer alacak.