Tuna Nehri Aksam Diyor belgeseli sonlanmak üzere

Mesut Uçakan ve ekibi “Tuna Nehri Aksam Diyor” adlı belgeseli bitirmek üzereler.

Tuna Nehri Aksam Diyor belgeseli sonlanmak üzere
Tuna Nehri artık aksam diyor, akmam demiyor. Mesut Uçakan, “Tuna Nehri Aksam Diyor” adlı belgeselin çalışmasında sona yaklaşıldığını TRT Türk ekranlarında açıkladı.

TUNA VE OSMAN PAŞA

Gazi Osman Paşa, 93 Harbi'nde 145 günlük Plevne Savunmasını komuta ederek tarih yazmıştır. Rusya İmparatorluğu'na mecburi teslim olan, ancak müdafaasıyla ve stratejileriyle esir olduğu dönem Rus çarını da etkilemiştir. Döneminde birçok asker adamına örnek olmuştur ve savaş sanatlarından biri olan siper kazma taktiğinin de temellerini atmıştır.

90’lı yılların başında Hafız Yaşar Bey ve Saz Heyeti’nin seslendirdiği Tuna Nehri Marşı Gazi Osman Paşa ve Plevne savaşına atfedilmiştir.

BELGESEL NEYİ KONU EDİNİYOR

Mesut Uçakan ve ekibi, Tuna’nın Almanya’dan başlayıp Karadeniz’e dökülüşüne kadar olan hat üzerinde Osmanlı İmparatorluğu’nun 500 yıl hüküm sürdüğü yerleri dolaşacak ve atalarımızın izlerini ekranlara taşıyacak.

Belgesel Almanya’da başlayacak, Viyana’da devam edecek. Oradan Macaristan’a, Bulgaristan’a ve Romanya’ya geçilecek. Belgesel Tuna’nın Karadenize dökülüşü ve İstanbul’un anlatımıyla sonlanacak. Bakıldığında 5 ülke dolaşılmış olacak.

Belgeselin galası 27 Aralık’ta Cemal Reşit Rey’ konser salonunda gerçekleşecek.