Minik öğrenciler polisleri yakından tanıyor

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak, "Gelin Tanışalım ve Polis Stand Günleri" proje

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak, "Gelin Tanışalım ve Polis Stand Günleri" projesi başlatıldı. Okul yöneticileri ve öğrencilerin talebi üzerine başlatılan projeyle çocuklara polislik mesleğinin sevdirilmesi ve topluma faydalı fertler olmaları amaçlanıyor.

Polis-öğrenci tanışmasının yaşandığı proje kapsamında davet edilen öğrenciler, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile makamında tanışıp görüştükten sonra birimlerde inceleme yapıp bilgi aldılar. Aydın, öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Büro Amirliği'nce projeyi koordineli yürüttüklerini ifade eden Emniyet Müdürü Aydın, amaçlarının çocuklara polisliği sevdirmek ve topluma faydalı olmalarına çalışmak olarak açıkladı.

Proje kapsamında il merkezinde bulunan 24 İlköğretim okulundaki öğrenciler, polis merkezini ziyaret edecek. İlk olarak Fatih İlköğretim Okulu yöneticileri tarafından belirlenen 25 kişilik öğrenci grubu, İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Öğrenciler, araç gereçlerin tanıtımı için şube ve birimleri gezerek bilgi aldı. Ziyaret kapsamında Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit, Trafik Tescil ve Denetleme, Muhabere Elektronik ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleriyle MOBESE ve Polis Radyosu'nu gezdi. Çocuk Şube Müdürü Rıdvan Akkaya, öğrencilere refakat ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gezi bitiminde brifing salonunda, polis teşkilatını tanıtıcı bir sunum yapıldı. Öğrenciler daha sonra Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Şen ve öğretmen Muhammed Sarı ile birlikte Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Bu arada geziye katılamayan öğrenciler için ilköğretim okullarında Emniyet Müdürlüğü'nü tanıtıcı stant kurulacağı belirtildi.