Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Turizmde kaliteli firmalar ayakta durabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin artık dünyanın önemli turizm bölgelerinden biri haline geldiğini belirterek, "Türkiye turizmi, bun

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin artık dünyanın önemli turizm bölgelerinden biri haline geldiğini belirterek, "Türkiye turizmi, bundan sonra kaliteli firmaların ayakta durabileceği bir noktaya doğru ilerliyor. Maceracılar ve gerekli önlemi almayanlar, rekabet ortamının doğal kuralı gereği silinecek." dedi.

Bakan Günay, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Ataköy köyünde 13 milyon liraya yaptırılan Padok At Çiftliği'nin açılış törenine katıldı. Muğla Valisi Fatih Şahin ve beraberindeki protokol üyeleriyle çiftliği gezen Günay, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Son dönemlerde iflas eden turizm acenteleriyle ilgili önlem alınıp alınmayacağı yönündeki sorulara, "Şu anki ciddi rekabet ortamında, kurallara uymayanlar veya gereksiz yatırımlara kalkışanlar, sigorta yaptırmadan bu işi yapmaya çalışan bazı kapasitesi yetersiz firmalar elimine olacak. Bu tür olaylar karşısında ülkemize gelen turistlerin mağdur olmaması için gerekli önlemleri alıyoruz. Bu yaz böyle birkaç olayla karşılaştık ama turistler, ülkeden mağdur edilmeden ve tatilini tamamlayarak ayrılma imkanı buldu. Sağlam firmalarla, sağlam bir turizm yapılaşmasına doğru yolumuza devam edeceğiz." şeklinde cevap verdi.

Son günlerde fuhuş operasyonuyla gündeme gelen Savarona yatına da değinen Kültür ve Turizm Bakanı, Maliye Bakanlığı'nın tahsisinde olduğunu, konunun doğrudan kendisiyle ilgili olmadığını belirtti. Ertuğrul Günay, "Tahsisi iptal etme ve yeni bir kuruma verme yetkisi Maliye Bakanlığı'nda. Önce tahsisin uygun olarak ortadan kaldırılması, ondan sonra yeni bir kuruma tahsisi gerekiyor. Savanora'yı kültür turizmi mekânı olarak değerlendirebileceğimizi daha önce söyledim." dedi.