Kadın Platformu 'Tecavüz' Olaylarına Tepkili

Daha öne 'Özgürlük Mücadelesini Yükseltelim, Tecavüz Kültürünü Aşalım' adı altında bir kampanya başlatan Adıyaman Kadın Platformu, tecavüz olaylarına kesilen cezanın caydırıcı olmadığını savundu.

Platform adına açıklamalarda bulunan Semra Karadağ, tecavüz olayının bir insanlık suçu olduğunu ve bu suça kesilen cezanın caydırıcı olmadığını söyledi. Karadağ, "Uzun zamandır çocuklara, kadınlara ve bütünlüklü olarak toplumun hepsine yönelik sistemli bir şekilde yürütülen tecavüz olayları vicdanımızı ve insan duyarlılığımızı yaralamaktadır. 7 yıl önce aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 31 kişinin tecavüzüne uğradığı gerekçesiyle Mardinli 12 yaşındaki N.Ç.'nin davasından çıkan sonuç bizler
açısından tatmin edici değildir. Bir çocuğa yönelik yapılan bu vahşetin bu kadar gecikmeli olarak -ki, geciken adalet değildir, hukuksal sonuca ulaştırılması bir yana cezaların caydırıcılığının da olmaması ayrı bir hukuk trajedisidir. Tecavüz bir insanlık suçudur. Dolayısıyla mağdur tüm insanlık ailesidir. Bunun için bizlerin adalet duygusunu onaracak daha adil bir kararın çıkmasını beklerdik" dedi.
Karadağ, açıklamasını şöyle tamamladı: "Toplumda gelişen ve korkunç boyutlara ulaşan tecavüz kültürünün artık kadınla birlikte çocuklara ulaşmasının bu kadar aleni oluşuna karşın hukuksal tedbirlerin alınmaması kaygı vericidir. Kadın, toplumsal yaşamın en önemli üretici gücü, barışın ve toplumsal uzlaşının örgütleyicisi ve koruyucusudur. Kadınlarımıza çocuklarımıza yönelik bu saldırıların önü alınmazsa ciddi anlamda toplumsal kargaşa ortaya çıkar ve toplumda yaratılmaya çalışılan hoşgörü kültürü zarar
görür. Bunu sağlamakta öncelikle toplum adına yetkiyi elinde bulunduranlara düşmektedir. Kadınlara ve çocuklara yönelik yaşanan tacizlerin ve tecavüzlerin önüne geçmek için daha etkili tedbirler alınmasını istiyoruz."