Hüseyin Çomu okuma salonu hizmete açıldı

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi'nde yapılan Hüseyin Çomu okuma salonu hizmete girdi.

Programda konuşan Ad

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi'nde yapılan Hüseyin Çomu okuma salonu hizmete girdi.

Programda konuşan Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, kentte iş adamları ve yerel yöneticilerin yapacağı işbirliğiyle okuma solanlarının sayısının artırılmasını istedi.

Özdemir, "Maddi durumu iyi olmayan gençler eğitimle kazanılmalı. Buradaki çocuklarla ilgilenen olursa her alanda dünya birincilerini yetiştirebiliriz." dedi.

Özdemir, 192 öğrencinin eğitim göreceği okuma salonunu Adana'ya kazandıran Çomu ailesine teşekkür etti. Sunar Mısır Genel Müdürü Hüseyin Çomu ise okuma salonuna kendi ismini de aldığı dedesi Hüseyin Çomu'nun adının verildiğini hatırlatarak, "Bu mahallede fırsat bulamayan gerçek ışıklar var. Bunların içinde nice cevherler var. Bu okuma salonları bu cevherleri ortaya çıkaracak. Maddi durumu olmadığı için dershaneye gidemeyen gençler buralarda okuyup bütün insanlığa faydalı bireyler olarak yetişecek." ifadesini kullandı. Hüseyin Çomu, Gülbahçe mahallesi gibi mahallere okuma salonları ile yetinmeyeceklerini belirterek, ilerleyen zamanlarda üniversite inşa edebileceklerini duyurdu.

Okuma salonu öğretmenlerinden Mustafa Gencer ise Altın Çocuk'un eğitim ve öğretim hizmetlerine 2 şubeyle başladığını ve 13 şubeye ulaştığını söyledi.

Gencer, "Şubelerimizin tamamı Adana'nın göç alan bölgelerinde kurulmuştur. Buralarda oturan ailelerin maddi durumu iyi değil. Çocuklarını dersaneye gönderemiyorlar. Biz de bu çocukları seviye tespit sınavı ile belirleyip yıl boyunca Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerini ücretsiz anlatıp sınava hazırlıyoruz. Geçen yıl 8. sınıflarda 284 öğrenci SBS'ye girdi ve 206 tanesi Anadolu ve Fen Lisesi'ni kazandı." dedi.

Törene Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Sunar Mısır Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Genel Müdür Hüseyin Çomu, İl Müftüsü İsmail Canpolat ve çok sayıda davetli katıldı.