Dörtyol Müftüsü Yazıcı: Din görevlileri Peygamber Efendimiz'in varisleridir

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Parkında yapılan programa Belediye Baş

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Parkında yapılan programa Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Avni Günül, din görevlileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Günün anlam ve önemine anlatan bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, "Camilerimiz şayet Kabe-i Muazzama'nın şubeleri ise, hakkı verildiği takdirde bu meslek sahibi din görevlilerimiz de Efendimiz Hz. Muhammed'in varisleridir. Din görevlilerimiz, insanlarımızın gönlünde kanaat önderleridir. Bizler bu kutsal görevin sorumluluğu ve bilinci içerisinde görevlerimizi yaptığımız sürece gerçek manada Efendiler Efendisinin varisleri olabiliriz." dedi.

Konuşmanın ardından Merkez Camii'nin yapımında büyük emekleri olan Belediye Başkanı Fadıl Keskin'e, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu'na, yılın din görevlisi seçilen Numune Camii İmam – Hatibi Ali Tekeci'ye, cami yaptırma derneklerinin başkanlarına ve birçok din görevlisine teşekkür belgesi verildi.