Belediye Başkanı Bahçeci: Tüm halkımızı, ahilik kutlamalarına bekliyoruz

23. Ahilik Haftası kutlamalarının başlamasına az bir süre kala; Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, il merkezinde bulunan esnafı ve vatandaşları

23. Ahilik Haftası kutlamalarının başlamasına az bir süre kala; Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, il merkezinde bulunan esnafı ve vatandaşları kutlamalara katılmaya davet etti. 11 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan Ahilik Haftası kutlamaları öncesi, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci kutlamaların daha yoğun ve coşkulu geçmesi için hemşehrilerine çağrıda bulundu. Ahilik'e Haftası'na tüm halkımızın sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Başkan Bahçeci, "Ahilik Haftası kutlamalarına davet amacı ile gerek belediye olarak bizler, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Ahilik kurumuna hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Özellikle esnaflarımızın Ahilik'e hep birlikte sahip çıkmaları lazım ki, Ahilik kutlamaları ne kadar canlı geçerse her yıl daha güzel, daha iyi kutlama şansımız olur." dedi.

Ahilik Kültürü'nü Kırşehir olarak, tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurma şansı olduğunu belirten Başkan Bahçeci, İnşallah çok önemli bir değerimiz olan Ahilik'e Belediyemiz olsun, Esnaf Odalarımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve özellikle de esnaflarımızın sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bunun sadece bir protokol bayramı olmaktan çıkmasını istiyoruz. Elimizin daha güçlü olması ve Ahilik'e daha sağlam sahip çıkabilmemiz için tüm Kırşehirlilerin özellikle bu bir hafta boyunca yapılacak etkinliklere katılımlarını bekliyoruz. Başka illere Kırşehir'in Ahilik'in merkezi olduğunu ve herkesten daha çok sahip çıktığımızı gösterelim istiyoruz. Bütün Halkımızı Ahilik Kutlamaları'na davet ediyor ve iştirak etmelerini bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.