Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlileri Hindistan'da Sempozyuma Katıldı

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden 8 öğretim üyesi, Hindistan'da düzenlenen sempozyuma katıldı

Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlileri Hindistan'da Sempozyuma Katıldı
Atatürk Üniversitesi ile Tayvan Ulusal Taipei Üniversitesi arasındaki işbirliği çerçevesinde ilki Ocak 2008'de Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen "Uluslararası Ekonomi ve İş İdaresi Sempozyumu"nun ikincisi Hindistan'ın Orissa eyaletinin Bhubaneswar şehrindeki KIIT Üniversitesi'nde düzenlendi.
Toplantıya Atatürk Üniversitesinden 8, Tayvan Ulusal Taipei Üniversitesi'nden 12, Cek Cumhuriyeti Hayat Bilimleri Üniversitesi'nden 3 ve Hindistan'dan çok sayıda kişi katıldı.
40 bildirinin sunulduğu sempozyumda bu bildiriler bir kitapta toplanarak "Proceedings" olarak basıldı.
Yapılan seri konferansların üçüncüsünün Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılması konusunda prensip kararı alınırken ayrıca bir web sayfası oluşturularak konferans'ın kurumsallaşmasının amaçlandığı belirtildi.
Kapanış toplantısının yapıldığı ikinci günde ise Atatürk Üniversitesi ile KIIT Üniversitesi arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı. Protokolde Rektör Vice Chancellor ile yapılan görüşmede, Atatürk Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin KIIT Üniversitesinde 6 ay süreli kalarak hem İngilizcelerini geliştirmek, hem de alanlarıyla ilgili derslere gitmek ve çalışmalar yapmak üzere kalabileceklerini belirtildi.
Toplantıya, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Fahri Yavu, Prof. Dr. Üstün Özen, Prof. Dr. Sinan Timurlenk, Doç. Dr. Hüseyin Özer, Doç. Dr. Selim Başar, Yrd. Doç. Dr. H. Bayram Işık, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Karaman ve ODTU'de ÖYP kapsamında bulunan Doktora Öğrencisi Ersin Karaman katıldı.