SP'den bir istifa da Kocaeli'den geldi
Saadet Partisi (SP)'de Kocaeli'nin Kartepe İlçe Başkanı Tacettin Yurtsever, son gelişmelerden sonra ilçe başkanlığı yapmasının bir anlamı kalmadığını
SP Kartepe İlçe Başkanı Tacettin Yurtsever, 11 Temmuz'a olağanüstü büyük kongreden sonra bütün çıplaklığı ile hissettikleri görüş ayrılıklarının camiayı derinden yaraladığını söyledi. Yaşanan hadiseleri hiçbir teşkilat mensubunun kabul etmediğini kaydeden Yurtsever, "Hiçbir teşkilat mensubumuzun arzu etmediği bu olay, her iki taraftan da gelen tahrikkar açıklamalar ile yangın daha da artmıştır. Bu süreç zarfında yangına su taşıyanların yanı sıra odun taşıyanların da olması bizi ziyadesiyle üzmüştür. İlimizde il kongresi için toplanan imzalar kanaatim odur ki faydadan çok zarar vermiştir. Zira insanımızı kutuplaşmaya ve karşı tavır almaya sevk etmiştir. Şimdi görülüyor ki il kongresi için imza toplanmasına gerek bile kalmadı. Bu konuda aceleci davranılmış süreç iyi yönetilememiştir." şeklinde konuştu.
Bundan sonra, bu ve buna benzer olayların vuku bulmaması için başta genel merkez olmak üzere köy teşkilatına kadar gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini kaydeden Yurtsever, "Partimizde yaşanan bu olaylar vesilesiyle ilçe teşkilatımızın moral ve motivasyonu son derece bozulmuştur. İlçe teşkilatının bu şekilde verimli bir çalışma yapamayacağı aşikardır. Yukarıda zikrettiğim sebeplerden dolayı Kartepe İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." dedi.
