Selçuklu Mahallesine Yeni Hobi Bahçesi Müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bağı bahçesi olmayan emeklilere ve yaşlılara yönelik olarak yaptırılan hobi bahçelerine bir yenisi daha ekleniyor.

Selçuklu Mahallesine Yeni Hobi Bahçesi Müjdesi
Selçuklu Mahallesi'nde yaklaşık 55 bin metrekare alan üzerine kurulacak 186 adet hobi bahçesinin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşların rahat etmeleri için her türlü imkanın düşünüldüğü hobi bahçelerinde 125 metrekarelik bahçelerin yanı sıra kamelyalar, çeşmeler, yaya ve araç yolları ile otoparklar bulunuyor. Ayrıca ortak kullanım alanı içerisinde inşa edilecek sosyal tesiste, bay ve bayan tuvaletleri ile vatandaşların duş almalarına imkan sağlayacak mekanlar yer alıyor. Bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanan Selçuklu Hobi Bahçesi, vatandaşlara 10'ar yıl süreyle tahsis edilecek.
"BOŞ VAKİTLER DAHA VERİMLİ GEÇECEK"
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de hobi bahçelerine yoğun talep olduğunu belirterek, "Hobi Bahçeleri, ilk yapıldığı günden beri büyük ilgi görüyor. Ekip dikmeye, sosyal bir çevre edinmeye başlayan vatandaşlarımız, süreleri dolduğu halde çıkmak istemiyorlar. Buralarda bir yandan ekim dikim yapılırken biryandan da çok güzel arkadaşlık ilişkileri kuruluyor. Biz de gelen talepler doğrultusunda yeni hobi bahçeleri yapmaya gayret ediyoruz. Mevcut Altınoluk, Karpuzatan ve Beştepeler Hobi Bahçelerine ilave olarak şimdi de Selçuklu Mahallesi Hobi Bahçesi'ni yaptırıyoruz. En kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz" dedi.
"BÜYÜKŞEHİR'İN HOBİ BAHÇELERİ"
Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Altınoluk, Beştepeler ve Karpuzatan Hobi Bahçeleri'nde toplam bin 143 adet hobi bahçesi bulunuyor. Her türlü altyapısı belediye tarafından hazırlanan bahçelerde aydınlatma, sulama suyu ve elektrik ihtiyacı da belediye tarafından karşılanıyor. Yıllık cüzi bir ücret karşılığı tahsis edilen Hobi Bahçeleri'nde vatandaşlar ekim dikim yapmanın yanı sıra boş vakitlerini de en güzel şekilde değerlendirmiş oluyor.