Milletvekillerine Trafikte De Dokunulmazlık Geldi

Milletvekillerine kesilen trafik cezaları iptal edilecek

Milletvekillerine kesilen trafik cezaları iptal edilecek. Vekiller ise yasalar karşısında milletvekilleriyle vatandaşları eşit olması gerektiğini belirterek, uygulamaya sıcak bakmadıklarını dile getirdi.
12 bin hakim ve savcı ile 550 milletvekiline trafikte kural ihlali yapsalar dahi trafik cezası kesilmeyecek. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un aracına kesilen ceza Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce dokunulmazlık gerekçesiyle iptal edilince Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, trafik ekiplerine, 'Milletvekili ve yargı mensuplarına ceza kesmeyin, tutanak tutun' talimatı verdi.
Milletvekilleri ise kararı mesafeli karşıladı. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, daha önce de aynı uygulamanın yapıldığını savundu. Vatandaşlarla milletvekilleri arasında hiçbir ayrım olmamasından yana olduklarını ifade eden Tankut, "Ben şu ana kadar ceza yemedim. Trafik kurallarına mümkün mertebe dikkat etmeye çalışıyoruz" dedi.
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ise, milletvekillerinin dokunulmazlığının kürsü dokunulmazlığıyla sınırlı kalmasından yana olduklarını belirterek, AK Parti'nin buna yanaşmadığını söyledi. Ekici, "Milletvekili dokunulmazlığı kürsüde kalmalı. Özel hayatında yaptıkları vatandaştan farklı olmamalı. Ben ceza almadım ama alabilirim de. Biz de araç kullanıyoruz ama ben doğru bulmuyorum" diye konuştu.
Sadece trafikte değil tüm alanlarda vatandaşla milletvekili arasında hiçbir fark olmaması gerektiğini belirten Ekici, "Milletvekili sadece söylemiyle farklı olmalı" şeklinde konuştu.
AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan da, suçu kim işliyorsa karşılığını da ödemesi gerektiğini belirtti. Bir iki kez trafik cezası aldığını kaydeden Zeydan, "Ben yıllarca bürokrasideydim. Hiç araba kullanmıyordum. Milletvekili olunca kendim kullanmaya başladım. Hem cep telefonuyla konuşup hem araba kullanmak çok zor. Bana da üç beş kere ceza geldi, hepsini ödedim" ifadelerini kullandı.
Milletvekillerine şoför tahsis edilmesinde gecikildiğini belirten Zeydan, zaman zaman zor durumda kaldıklarını anlattı.
MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan ise, mahkemelerin zaten milletvekillerine yazılan trafik cezalarını kaldırdığını anlattı. Bunun milletvekillerinin tabii olduğu kanunla alakalı olduğunu belirten Atılgan, milletvekili dokunulmazlığı devam ettiği sürece vekillerin trafik cezası almayacaklarını söyledi. Milletvekili dokunulmazlığına sınırlama getirilmesi taraftarı olduklarını anlatan Atılgan, kendisine de trafik cezası yazıldığını ve bunları geri gönderdiğini söyledi.
BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, BDP milletvekillerine daha fazla ceza geldiğini öne sürdü. "Benim şu anda 3 bin liranın üzerinde trafik cezam var" diyen Binici, kendilerine yönelik özel bir yaklaşım olduğunu savundu. Şanlıurfa'dayken kendisine 5 dakika arayla iki ceza yazıldığını ifade eden Binici, bunu İçişleri Bakanı'na götürdüğünü Bakan Atalay'ın ise, 'Bunu mahkemeye verin' tavsiyesinde bulunduğunu anlattı. Binici, "Bu uygulamayı doğru bulmuyorum. Vatandaşlarla vekilleri ayırmak doğru
değil. Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Vekile özgü uygulama doğru değil. Bana göre yasalar karşısında herkesin eşit olması lazım" şeklinde konuştu.