'Erzurum Türbeleri Ve Ziyaret Yerleri' İsimli Kitap Okurlarla Buluşuyor

Erzurum'da Palandöken Belediyesi'nce Kültür Serisi projesi kapsamında "Erzurum Türbeleri ve Ziyaret Yerleri" isimli kitabın tanıtımı yapıldı

'Erzurum Türbeleri Ve Ziyaret Yerleri' İsimli Kitap Okurlarla Buluşuyor
Erzurum'da Palandöken Belediyesi'nce Kültür Serisi projesi kapsamında "Erzurum Türbeleri ve Ziyaret Yerleri" isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Palandöken Belediyesi'nde düzenlenen tanıtım programına Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Eğitimci- Yazar Muzaffer Taşyürek ve basın mensupları katıldı. Erzurumlu tarihçi Muzaffer Taşyürek'in "Erzurum Türbeleri ve Ziyaret Yerleri" kitabı Palandöken Belediyesi'nin katkılarıyla okurlarla buluşuyor. Osmanlı mezar taşları, Erzurum mezarları, kümbetler, mahalle arasında kalan türbeler, evlerde bulunan ziyaretler, cami hazinelerinde ki türbe ve ziyaretler ve kaybolan türbeler ile mezarlıkların anlatıldığı 156 sayfalık kitapta, kentteki türbe ve kümbetlerin fotoğraflarına da yer verilmiş. Tarihi binlerce yıla dayanan Erzurum'da kültürel hayatın oluşmasında yaşayan insanlar kadar, artık ahiret'e göçmüş Allah dostlarının da katkısının bulunduğunu belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kent için yapılan tüm güzel işlerde ellerini taşın altına sokmaya hazır olduklarını söyledi.
Kültür Serisi'yle gençlerin geçmişlerini öğrenmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Bulutlar, "Muzaffer Taşyürek hocanın emek vererek şehrin manevi dinamiklerine ait bilgileri bir araya getirdiği eseri halkımıza kazandırdığımız için mutluyuz. Palandöken Belediyesi olarak rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra kültürü ve sanata dair desteğimiz her zaman devam edecektir" diye konuştu.
Bu toprakları Türk - İslam Medeniyeti'yle buluşturan Allah dostlarının türbe ve ziyaret yerlerini bu kitapta bir araya getirmeye çalıştığını kaydeden Eğitimci- Yazar Muzaffer Taşyürek, kentin dünü ile bu gününü buluşturan çalışmaya sahip çıkarak kitaplaşmasını sağlayan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'a teşekkür ettiğini söyledi. Program sonunda Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar çalışmalarından dolayı Taşyürek'e plaket verdi.