Diyarbakır Polisinden 'Kürtçe Karşılama' Açılımı

Diyarbakır Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2010-2011 eğitim öğretim yılı açılışında bir ilk yaşandı. Emniyet yetkilileri gazetecileri Kürtçe karşılayıp Kürtçe uğurladı.

Diyarbakır PMYO'nun 2010-2011 yılı yeni eğitim-öğretim yılı görkemli bir törenle açıldı. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, PMYO Müdürü Ahmet Karagöz, vali yardımcıları, emniyet müdür yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda PMYO'nun tanıtım filmi slayt şeklinde izletildi. İlk olarak bir konuşma yapan PMYO Müdürü
Ahmet Karagöz, bu yıl toplam 900 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Ülkelerin iç güvenliği ve emniyet hizmetleri ülkemizde iç sorun olmaktan çıkmış, uluslararası bir boyut kazanmıştır. Özellikle Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme sürecinde bu durum ülkemiz için ayrı bir önem arz etmektedir. 21. yüzyılın eşiğinde olduğumuz bugünlerde iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte devlet arasındaki mesafe gün geçtikçe daralmaktadır. Dünya bu küreselleşme süreci içinde, hemen her konuda ülkeler arası
evrensel değerlere yönelmiştir. Özellikle insan hakları demokrasi ve düşünce özgürlüğü gibi konular, ülkelerin kendi sorunları olmaktan çıkmış, tüm dünyanın ortak kabul ettiği değerler haline gelmiştir" dedi.
Vali Mustafa Toprak ise polis adaylarına çağrıda bulunarak şunları söyledi:
"Diyarbakır insanı değerleri, kültürel değerleri ve medeniyet değerleri ile tarihten gelen kazanımlarıyla örnek bir şehirdir. Bakmayın zaman zaman televizyonlarda ve medya kuruluşlarında ilimizde meydana gelen olumsuzluklar gösteriliyor. Ama bunlar kısmi yerlerde olan olaylardır. Sizden geleceğe yönelik olarak tek isteğim önyargılı olmaktan uzak olmanızdır. İnsanları ve ülkemizi sevmek ve sevdirmektir. İnsanlarımız güvenliğini sağlamaya çalışırken, vatandaş ve insanlarımıza hoşgörüyü sağlamaktır."
Bu arada Diyarbakır PMYO'nun yeni eğitim-öğretim yılının açılışında bir ilk yaşandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri özellikle doğu kökenli emniyet müdür yardımcıları programı izlemeye gelen gazetecileri Kürtçe ve Türkçe karşılayıp uğurlarken emniyetin bu davranışı ise sevinçle karşılandı.