Chp Uşak Kadın Kolları, Kadın Ve Çocuk Haklarının Güvence Altına Alınmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Kadın Kolları Başkanı Devrim Alkan, çocuk ve kadın istismarına karşı yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleşmesini istediklerini söyledi.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde çocuk ve kadınlara karşı şiddet ve cinsel istismar olaylarının yaygın olarak görüldüğünü yetkililerin bu olaylara karşı duyarsız davrandığını öne süren Devrim Alkan, "Çocuk ve kadın hakları, bir an önce yasal düzenlemelerle güvence altına alınmalıdır" dedi.
Yaklaşık 8 yıl önce Mardin'de 13 yaşındaki bir kız çocuğunun fuhuş şebekesi tarafından 28 kişiye satılmasını ve Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin; "Kızın rızası olduğu, sanıkların iyi hali ve zaman aşımından dolayı sanıkların beraat etmesi" yönünde karar aldığını belirten Devrin Alkan bu kararı eleştirdiklerini anlatarak, "Benzeri olaylar Uşak, Eşme, Alanyurt ve Karbasan beldesinde de yaşandı. Çocuk ve kadın hakları, bir an önce yasal düzenlemelerle güvence altına alınmalıdır. Bir çetenin eline düşerek erkeklere pazarlanan 13 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze rızası olduğuna mahkemenin nasıl karar verdiğini anlamak mümkün değildir. Bu karar, kamuoyu vicdanını yaraladığı gibi tüm anne ve babaları da dehşete düşürmüştür. Mahkemenin almış olduğu karar bizde; bu iğrenç davanın 8 yıldır, olayın yaşandığı Mardin ilinde görülmesinin dava üzerinde "Mahalle baskısı etkisi olduğunu ve geciken adaletin adalet olmadığı kanısını oluşturmuştur. Bu karar kamu vicdanında onulmaz bir yara açmıştır"dedi.
12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum paketinde kadınlara ve çocuklara pozitif ayırım getiren düzenlenenin olduğunu da hatırlatan CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Devrin Alkan, "CHP olarak Bu değişiklikler çerçevesinde yargı usullerini tarif edecek yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararının TBMM' de görüşülerek bozulması sağlanmalıdır. Ayrıca bu tür toplu tecavüz yargılamalarının mutlaka olayın meydana geldiği kentten başka kentlerde görülmesi gerektiğini de savunmaktayız. Mardin ilimizde yaşanan bu dramın benzeri ilimize bağlı Eşme İlçesinde bulunan YİBO'da da yaşanmış, burada da iki kız çocuğuna, Merkeze bağlı Alanyurt Köyü ve Karahallı ilçesine bağlı Karbasan beldesinde de bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu yönünde iddialar gündeme gelmiştir. CHP olarak bu olaylardaki zanlıların da yeterince üzerine gidilmediğini ve kamuoyunun aydınlatılmadığını üzülerek görüyoruz. Çocuk ve kadın istismarına örnek teşkil eden bu olayların bir an önce aydınlatılmasını talep ederken, suçluların cezasız kalmamasını ve yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz"diye konuştu.