Milletvekili Tankut çiçekçilik sektörünün sorunlarını Meclis'e taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, aileler de hesap edildiğinde milyonlarca insanın ekmek yediği çiçekçilik sektörünün

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, aileler de hesap edildiğinde milyonlarca insanın ekmek yediği çiçekçilik sektörünün en önemli güncel sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Tankut, Adana'daki çiçekçi esnafı temsilcilerinin kendisine ilettiği ve "Hastanelere canlı yasağına ilişkin genelge yüzünden ciromuzun yüzde 30'unu kaybettik" şeklindeki şikayetleri, yazılı soru önergesiyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a aktardı.

Dikim, pazarlama ve nakliye zincirleri ile 500 bine yakın esnafın yanı sıra aileleriyle milyonlarca insanın bu sektörden ekmek yiyip vergi ödediğine dikkat çeken Tankut, yasağın yumuşatılmasını istedi.

Riskli alanlar hariç diğer yerlerde yasağın kaldırılması taleplerini dile getiren Tankut, önergesinde ameliyathane, yoğun bakım üniteleri gibi hasta açısından titizlik gerektiren bölümlerin haricinde hastalara çiçek gönderilmesine izin verilmesi talebinde bulundu.