İl Genel Meclisi ekim ayı çalışmaları 'emekli' tartışmaları ile başladı

Bursa İl Genel Meclisi'nin 25 günlük aradan sonra başladığı olağan çalışmalarına 'emekli' tartışmaları damgasını vurgu.

Bursa İl Genel Meclisi,

Bursa İl Genel Meclisi'nin 25 günlük aradan sonra başladığı olağan çalışmalarına 'emekli' tartışmaları damgasını vurgu.

Bursa İl Genel Meclisi, Nedim Akdemir başkanlığında başladı. İl Genel Meclisi birinci çalışma gününde gündem maddesi olarak Osmangazi İlçesi Ali Paşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazın, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurs ve eğitim merkezi olarak kullanılması konusunu ele aldı. Ayrıca Uludağ Milli Park içerisindeki Bursa ve Ankara İl Özel idarelerinin katılımıyla yapılan Mahalli İdareler Eğitim Birliği'ne tahsisli eğitim ve dinlenme tesislerinin sökülerek Çevre ve Orman Bakanlığı'na teslim edilmesi İl Genel Meclisi'nce değerlendirilerek Özel İdare Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Meclisin gündemine valilik tarafından gönderilen personel kadro değişikliği talebinde ise İl Özel İdareleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince İptal ve ihdası istenilen kadro değişikliklerinin görüşülmesi oy birliği ile Özel İdare komisyonuna havale edildi.

Konuyla ilgili olarak mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhan Demiröz, yapılmak istenenin çalışanları emekliye zorlamak olduğuna dikkat çekerek, "Basından okuyoruz, İl Özel İdaresi'nde 110 kişinin emekli olduğunu, çalışanlarımızı emekliye zorlamak doğru değildir." dedi.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmer Er ise cevaben yaptığı konuşmada, İl Özel İdare personelinden kimsenin emekliye zorlanmadığını belirterek, "Kimse zorla emekli edilmemiş, bazı görev değişikliği yapılmıştır, ama zorla emeklilik diye bir şey olmamıştır." açıklamasında bulundu.